4 personer
Dej:
20 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk groft salt
2 tsk sukker
2 spsk olivenolie
Ca. 500 g hvedemel
Fyld:
250 g hakket lammekød
½ rød peberfrugt
½ grøn peberfrugt
1 lille løg
2 store tomater
1 tsk chiliflager
1 tsk groft salt
1 tsk stødt allehånde
½ tsk kanel
1 håndfuld bredbladet persille
80 g pinjekerner
Salat:
¼ agurk
2 store tomater
½ bundt radiser
1 lille bundt dild.
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
Salt og sort peber
Rør gær ud i vand og tilsæt salt, sukker og olivenolie. Ælt melet i til du har en fugtig og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1½ time.
Skær peberfrugt, løg og tomater i små tern og bland med det hakkede kød, chiliflager, salt, allehånde, kanel, hakket persille og pinjekerner og krydr med salt og peber.
Del dejen i 6 og rul hvert stykke ud til et aflangt stykke. Læg hvert stykke dej på en bageplade og fordel kødfyldet over. Bages i 12-15 min. ved 250 gr.
Til salat skæres agurk og tomater i små tern og blandes med radiser i tynde skiver og grofthakket dild og persille. Vend med citronsaft og olie og smag til med salt og peber. Kom salaten over de friskbagte pizzaer.
Energi pr. person: 3443KJ/823Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,3 g.
Kulhydrat: 22,7 g.
Fedt: 6,9 g.