HjemOpskrifterTyrkisk pizza med lam (pide)

Tyrkisk pizza med lam (pide)

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dej:
  • 20 g gær
  • 2.5 dl lunkent vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • ca. 500 g hvedemel
fyld:
  • 250 g hakket lammekød
  • 0.5 rød peberfrugt
  • 0.5 grøn peberfrugt
  • 1 løg
  • 2 store tomater
  • 1 tsk tørret chiliflage
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 90 g bredbladet persille (1 håndfuld)
  • 80 g pinjekerner
salat:
  • 0.25 agurk
  • 2 store tomater
  • 0.5 bundt radise
  • 1 bundt frisk dild (lille)
  • 90 g bredbladet persille (1 håndfuld)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør gær ud i vand og tilsæt salt, sukker og olivenolie.

  • 2.
    Ælt melet i til du har en fugtig og smidig dej.

  • 3.
    Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1½ time.

  • 4.
    Skær peberfrugt, løg og tomater i små tern og bland med det hakkede kød, chiliflager, salt, allehånde, kanel, hakket persille og pinjekerner og krydr med salt og peber.

  • 5.
    Del dejen i 6 og rul hvert stykke ud til et aflangt stykke.

  • 6.
    Læg hvert stykke dej på en bageplade og fordel kødfyldet over.

  • 7.
    Bages i 12-15 min. ved 250 gr.

  • 8.
    Til salat skæres agurk og tomater i små tern og blandes med radiser i tynde skiver og grofthakket dild og persille.

  • 9.
    Vend med citronsaft og olie og smag til med salt og peber.

  • 10.
    Kom salaten over de friskbagte pizzaer.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15109 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
714 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 12.6 %5.3 g
Kulhydrat: 46.7 %19.6 g
Fedt: 40.7 %7.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;