Tyrkisk pizza med lam (pide)

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Tyrkisk pizza med lam (pide)
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dej:

20 g gær

2½ dl lunkent vand 

1 tsk groft salt

2 tsk sukker

2 spsk olivenolie 

Ca. 500 g hvedemel

 

Fyld:

250 g hakket lammekød
½ rød peberfrugt

½ grøn peberfrugt

1 lille løg 

2 store tomater

1 tsk chiliflager

1 tsk groft salt 

1 tsk stødt allehånde

½ tsk kanel

1 håndfuld bredbladet persille

80 g pinjekerner

 

Salat:

¼ agurk 

2 store tomater

½ bundt radiser

1 lille bundt dild. 

1 håndfuld bredbladet persille

2 spsk citronsaft 

2 spsk olivenolie

Salt og sort peber 

Sådan gør du

Rør gær ud i vand og tilsæt salt, sukker og olivenolie. Ælt melet i til du har en fugtig og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1½ time.

Skær peberfrugt, løg og tomater i små tern og bland med det hakkede kød, chiliflager, salt, allehånde, kanel, hakket persille og pinjekerner og krydr med salt og peber. 

Del dejen i 6 og rul hvert stykke ud til et aflangt stykke. Læg hvert stykke dej på en bageplade og fordel kødfyldet over. Bages i 12-15 min. ved 250 gr.

Til salat skæres agurk og tomater i små tern og blandes med radiser i tynde skiver og grofthakket dild og persille. Vend med citronsaft og olie og smag til med salt og peber. Kom salaten over de friskbagte pizzaer.  

 

Energi pr. person: 3443KJ/823Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 6,3 g.

Kulhydrat: 22,7 g.

Fedt: 6,9 g.