4 personer
6 spsk. olivenolie
Saft af ½ citron
75 g grønne oliven uden sten
Salt og sort peber
1 dåse kikærter
2 dåser tun i vand
1 peberfrugt
250 g cherrytomater
½ bundt forårsløg
100 g babyspinat
Bland olivenolie med citronsaft og grofthakkede oliven. Krydr med salt og peber. Skyl kikærterne, og fordel dem i fire glas med låg. Hæld olivendressingen over. Klem vandet fra tunfisken, og fordel tunen over kikærterne.
Skær peberfrugt i tern, og halvér cherrytomaterne. Kom det over tunfisken.
Snit forårsløg, og kom dem på, og fyld glasset op med grundigt renset spinat. Salaten holder sig frisk og sprød, fordi dressingen er i bunden af glasset.
Energi pr. person: 1268 kJ (303 kcal)
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g
Kulhydrat: 6,7 g
Fedt: 5,6 g