HjemOpskrifterTræstammer med kaffe

Træstammer med kaffe

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

5 personer
  • 500 g resten af kager, for eksempel mazarin og hindbærroulade
  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g bagemarcipan, revet
  • 1 spsk hindbærsyltetøj
  • 3 spsk færdigbrygget kaffe, Merrild Signature Blend
  • 2 spsk romessens
Overtræk og chokolade
  • 300 g overtræksmarcipan
  • 50 g flormelis
  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • 1.
    Kom kagerester og chokolade i en foodprocessor og blend, til det er findelt.

  • 2.
    Kom revet marcipan, hindbærsyltetøj, kaffe og romessens i, og ælt massen sammen.

  • 3.
    Sæt massen på køl i 1 time og rul den så ud i tykke pølser, der skæres i 15 stykker.

  • 4.
    Drys bordet med lidt flormelis, og rul marcipanen ud.

  • 5.
    Skær den i baner i samme bredde som træstammerne, og fold marcipan om hvert stykke.

  • 6.
    Knib marcipanen sammen på undersiden.

  • 7.
    Hak chokoladen, og tag 1/3 fra.

  • 8.
    Smelt resten over vandbad.

  • 9.
    Sluk for varmen, og kom resten af chokoladen i.

  • 10.
    Nu er chokoladen tempereret.

  • 11.
    Dyp enderne af træstammerne i chokoladen, og sæt dem på et stykke bagepapir, til chokoladen er hærdet.

  • 12.
    Servér med en god kop kaffe.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
27959 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1935 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 5.4 %6.2 g
Kulhydrat: 51.5 %58.5 g
Fedt: 43.1 %22.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;