Træstammer med kaffe

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Træstammer med kaffe
Del med en ven

Ingredienser

5 personer

Antal: 15 stk.


500 g blandede kagerester, for eksempel mazarin og hindbærroulade

200 g mørk chokolade

100 g marcipan, revet

1 spsk. hindbærsyltetøj

3 spsk. færdigbrygget kaffe, Merrild Signature Blend

2 spsk. romessens

 

Overtræk og chokolade:

300 g marcipan

50 g flormelis

200 g mørk chokolade
 

Sådan gør du

Kom kagerester og chokolade i en foodprocessor og blend, til det er findelt. Kom revet marcipan, hindbærsyltetøj, kaffe og romessens i, og ælt massen sammen. Sæt massen på køl i 1 time og rul den så ud i tykke pølser, der skæres i 15 stykker. Drys bordet med lidt flormelis, og rul marcipanen ud. Skær den i baner i samme bredde som træstammerne, og fold marcipan om hvert stykke. Knib marcipanen sammen på undersiden. Hak chokoladen, og tag 1/3 fra. Smelt resten over vandbad. Sluk for varmen, og kom resten af chokoladen i. Nu er chokoladen tempereret. Dyp enderne af træstammerne i chokoladen, og sæt dem på et stykke bagepapir, til chokoladen er hærdet. Servér med en god kop kaffe.

 

Energi pr. pers: 1537KJ/367Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 7,3 g. 
Kulhydrat: 45 g. 
Fedt: 25,1 g.