HjemOpskrifterTraditionelle æbleskiver med kanel og æbletern

Traditionelle æbleskiver med kanel og æbletern

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

5 personer
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 0.5 liter kærnemælk
  • 250 g hvedemel
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk natron
  • 1 æble i små tern
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk stødt kanel
  • smør til stegning
  • 1 spsk flormelis til drys

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pisk æg skummende sammen med sukker og kærnemælk.

  • 2.
    Bland mel med kardemomme og natron og rør det i dejen, så der ingen klumper er.

  • 3.
    Vend æbletern med citronsaft og kanel.

  • 4.
    Steg æbleskiverne i smør i en æbleskivepande.

  • 5.
    Fyld hullerne 2/3 op og kom et stykke æble i hver.

  • 6.
    Vend dem først en kvart omgang og så resten af vejen, så sikrer du flotte runde æbleskiver.

  • 7.
    Drys med flormelis ved servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5845 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
570 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 15 %5.0 g
Kulhydrat: 73.9 %24.8 g
Fedt: 11.1 %1.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;