HjemOpskrifterTorskefilet med nødder

Torskefilet med nødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g torskefilet
  • 1 finhakket zittauerløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl hakket cashewnødder
  • 2 dl grøn oliventapenade
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt frisk timian
  • 400 g grønne asparges
  • salt & sort peber
  • 4 bagekartofler

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kartoflerne i stænger ogvend dem i olivenolien.

  • 2.
    Drys med salt og bag dem i en ovn i 50 minutter ved 180° C.

  • 3.
    Vend kartoflerne efter 25 minutter.

  • 4.
    Svits løg og nødder kort på panden.

  • 5.
    Smør torskefileterne med oliven-tapenade og fold fisken.

  • 6.
    Knæk det nederste af aspargesene og læg dem i et ovnfast fad.

  • 7.
    Hæld hvidvin ved og læg torskefiletterne ovenpå.

  • 8.
    Top med løgblandingen og drys med finthakket purløg og timian.

  • 9.
    Bag torsken i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 15 minutter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9459 kj / 2261 kcal
Næringsindhold pr. 100g
378 kj / 90 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 28.1 %6.2 g
Kulhydrat: 40 %8.9 g
Fedt: 28.9 %3.0 g
Alkohol: 3 %0.4 g
;