HjemOpskrifterTorsk med rødbedesalsa, aioli og sprød parmaskinke

Torsk med rødbedesalsa, aioli og sprød parmaskinke

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g rødbeder
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk grov sennep
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk frisk timian + ekstra til pynt
  • 2 spsk kapers
  • salt og sort peber
  • 4 skiver parmaskinke
  • 600 g torskefileter uden skind
    aioli:
    • 1 æggeblomme
    • 1 tsk dijonsennep
    • 1 fed hvidløg
    • 1 spsk hvidvinseddike eller æblecidereddike
    • 0.5 spsk olivenolie
    • 0.5 dl vindruekerneolie
    • salt og sort peber

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Kog rødbederne i saltet vand i 30-45 min.

    • 2.
      Lad dem køle lidt af, og gnid skindet af.

    • 3.
      Skær rødbederne i små tern, og vend med olivenolie, grov sennep, citronsaft, balsamico, timian og kapers.

    • 4.
      Smag til med salt og peber.

    • 5.
      Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og bag den sprød i ovnen ved 200°C i 10 min.

    • 6.
      Del fisken i portionsstykker, krydr med salt og peber, og bag den i en bradepande i 10-12 min., mindre, hvis det er tynde stykker torsk.

    • 7.
      Til aioli røres æggeblomme sammen med dijonsennep, knust hvidløg og eddike.

    • 8.
      Rør stille og roligt begge slags olie i, til du får en tyk mayonnaise.

    • 9.
      Smag til med salt og peber.

    • 10.
      Anret fisken med rødbedesalsa, sprød parmaskinke og aioli samt lidt ekstra timian.

    • 11.
      Tip: Aioli og rødbedesalsa kan laves dagen før, og parmaskinken kan bages tidligere på dagen og stadig holde sig sprød.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    10581 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    845 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.8 g
    Protein: 21.4 %10.6 g
    Kulhydrat: 10.9 %5.4 g
    Fedt: 67.7 %15.5 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;