HjemOpskrifterTorsk med rødbedesalsa, aioli og sprød parmaskinke

Torsk med rødbedesalsa, aioli og sprød parmaskinke

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g rødbeder
  • 101 g olivenolie
  • 2 spsk grov sennep
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk frisk timian + ekstra til pynt
  • 2 spsk kapers
  • salt og sort peber
  • 4 skiver parmaskinke
  • 600 g torskefilet uden skind
aioli:
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk hvidvinseddike eller æblecidereddike
  • 101 g olivenolie
  • ½ dl vindruekerneolie
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog rødbederne i saltet vand i 30-45 min.

  • 2.
    Lad dem køle lidt af, og gnid skindet af.

  • 3.
    Skær rødbederne i små tern, og vend med olivenolie, grov sennep, citronsaft, balsamico, timian og kapers.

  • 4.
    Smag til med salt og peber.

  • 5.
    Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og bag den sprød i ovnen ved 200°C i 10 min.

  • 6.
    Del fisken i portionsstykker, krydr med salt og peber, og bag den i en bradepande i 10-12 min., mindre, hvis det er tynde stykker torsk.

  • 7.
    Til aioli røres æggeblomme sammen med dijonsennep, knust hvidløg og eddike.

  • 8.
    Rør stille og roligt begge slags olie i, til du får en tyk mayonnaise.

  • 9.
    Smag til med salt og peber.

  • 10.
    Anret fisken med rødbedesalsa, sprød parmaskinke og aioli samt lidt ekstra timian.

  • 11.
    Tip: Aioli og rødbedesalsa kan laves dagen før, og parmaskinken kan bages tidligere på dagen og stadig holde sig sprød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9216 kj / 2203 kcal
Næringsindhold pr. 100g
734 kj / 175 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 25.7 %11.1 g
Kulhydrat: 6.9 %3.0 g
Fedt: 67.4 %13.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;