Jul i MENY
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Torsk med rødbedesalsa, aioli og sprød parmaskinke

Ingen bedømmelser endnu
30-60 min
4 personer

Ingredienser

300 g rødbede

4 spsk. olivenolie

2 store spsk. grov sennep

2 spsk. citronsaft

2 spsk. balsamico eddike

1 spsk. frisk timian + ekstra til pynt

2 spsk. kapers

Salt og sort peber

4 skiver parmaskinke

600 g torskefilet uden skind

 

Aioli:

1 æggeblomme

1 tsk. dijonsennep

1 fed hvidløg

1 spsk. hvidvins- eller æblecidereddike

½ dl olivenolie

½ dl vindruekerneolie

Salt og sort peber

Om råvarerne

Kog rødbederne i saltet vand i 30-45 min. Lad dem køle lidt af, og gnid skindet af. Skær rødbederne i små tern, og vend med olivenolie, grov sennep, citronsaft, balsamico, timian og kapers. Smag til med salt og peber. Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og bag den sprød i ovnen ved 200°C i 10 min. Del fisken i portionsstykker, krydr med salt og peber, og bag den i en bradepande i 10-12 min., mindre, hvis det er tynde stykker torsk. Til aioli røres æggeblomme sammen med dijonsennep, knust hvidløg og eddike. Rør stille og roligt begge slags olie i, til du får en tyk mayonnaise. Smag til med salt og peber. Anret fisken med rødbedesalsa, sprød parmaskinke og aioli samt lidt ekstra timian.

Tip: Aioli og rødbedesalsa kan laves dagen før, og parmaskinken kan bages tidligere på dagen og stadig holde sig sprød.

 

Energi pr. person: 2319KJ/554Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,9 g.
Kulhydrat: 3,7 g.
Fedt: 13,2 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Torsk med rødbedesalsa, aioli og sprød parmaskinke

Kog rødbederne i saltet vand i 30-45 min. Lad dem køle lidt af, og gnid skindet af. Skær rødbederne i små tern, og vend med olivenolie, grov sennep, citronsaft, balsamico, timian og kapers. Smag til med salt og peber. Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og bag den sprød i ovnen ved 200°C i 10 min. Del fisken i portionsstykker, krydr med salt og peber, og bag den i en bradepande i 10-12 min., mindre, hvis det er tynde stykker torsk. Til aioli røres æggeblomme sammen med dijonsennep, knust hvidløg og eddike. Rør stille og roligt begge slags olie i, til du får en tyk mayonnaise. Smag til med salt og peber. Anret fisken med rødbedesalsa, sprød parmaskinke og aioli samt lidt ekstra timian.

Tip: Aioli og rødbedesalsa kan laves dagen før, og parmaskinken kan bages tidligere på dagen og stadig holde sig sprød.

 

Energi pr. person: 2319KJ/554Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,9 g.
Kulhydrat: 3,7 g.
Fedt: 13,2 g.