HjemOpskrifterTorsk med gulerødder og sprødt skind

Torsk med gulerødder og sprødt skind

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Gulerødder:
  • 300 g små gulerødder med top
  • 4 dl frisk gulerodssaft
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1- 2 spsk hvidvinseddike
  • 100 g koldt smør
Torsk:
  • 600 g torskefilet med skind
  • 1 dl hvidvin
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1- 2 friske rosmarinkviste
  • 1 citron (usprøjtet)
  • havsalt
  • 0,1 liter (1 dl) fritureolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl gulerødderne og lad evt. lidt af toppen sidde.

  • 2.
    Tag halvdelen af gulerodssaften og hæld over gulerødderne i en gryde.

  • 3.
    Kog dem 4-5 min. til gulerødderne akkurat er møre men stadig har bid.

  • 4.
    I en anden gryde koges resten af gulerodsjuicen sammen med hønsefond.

  • 5.
    Kog det ind med ca. 25%.

  • 6.
    Smag til med eddike, citronsaft og salt.

  • 7.
    Sluk for varmen og pisk det kolde smør i tern i, så saucen tykner lidt og skummer.

  • 8.
    Del fisken i 4 portionsstykker og læg den i et fad med hvidvin, hønsefond, rosmarin og citronskiver.

  • 9.
    Krydr fisken med lidt salt og dæk fadet med alufolie.

  • 10.
    Bag fisken ved 170°C i 10-15 min.

  • 11.
    Pil skindet forsigtigt af.

  • 12.
    Varm olien i en pande og fritér torskeskindet.

  • 13.
    Hold det under olien med en spatel, så det ikke krøller.

  • 14.
    Krydr skindet med lidt salt.

  • 15.
    Server fisken med sauce og gulerødder.

  • 16.
    Kom det sprøde torskeskind på toppen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10049 kj / 2402 kcal
Næringsindhold pr. 100g
489 kj / 117 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 20.5 %5.9 g
Kulhydrat: 10 %2.9 g
Fedt: 66.6 %8.8 g
Alkohol: 2.9 %0.5 g
;