HjemOpskrifterTorsk med gulerødder og sprødt skind

Torsk med gulerødder og sprødt skind

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Gulerødder:
  • 300 g små gulerødder med top
  • 4 dl frisk gulerodssaft
  • 1 dl hønsebouillon
  • 0.5 citron (usprøjtet)
  • 1- 2 spsk hvidvinseddike
  • 100 g koldt smør
    Torsk:
    • 600 g torskefileter med skind
    • 1 dl hvidvin
    • 2 dl hønsebouillon
    • 1- 2 rosmarinkviste
    • 0.5 citron (usprøjtet)
    • havsalt
    • 0.1 liter (1 dl) fritureolie

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Skræl gulerødderne og lad evt. lidt af toppen sidde.

    • 2.
      Tag halvdelen af gulerodssaften og hæld over gulerødderne i en gryde.

    • 3.
      Kog dem 4-5 min. til gulerødderne akkurat er møre men stadig har bid.

    • 4.
      I en anden gryde koges resten af gulerodsjuicen sammen med hønsefond.

    • 5.
      Kog det ind med ca. 25%.

    • 6.
      Smag til med eddike, citronsaft og salt.

    • 7.
      Sluk for varmen og pisk det kolde smør i tern i, så saucen tykner lidt og skummer.

    • 8.
      Del fisken i 4 portionsstykker og læg den i et fad med hvidvin, hønsefond, rosmarin og citronskiver.

    • 9.
      Krydr fisken med lidt salt og dæk fadet med alufolie.

    • 10.
      Bag fisken ved 170°C i 10-15 min.

    • 11.
      Pil skindet forsigtigt af.

    • 12.
      Varm olien i en pande og fritér torskeskindet.

    • 13.
      Hold det under olien med en spatel, så det ikke krøller.

    • 14.
      Krydr skindet med lidt salt.

    • 15.
      Server fisken med sauce og gulerødder.

    • 16.
      Kom det sprøde torskeskind på toppen.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    11445 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    557 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.7 g
    Protein: 16.8 %5.5 g
    Kulhydrat: 12.2 %4.0 g
    Fedt: 68.5 %10.3 g
    Alkohol: 2.5 %0.5 g
    ;