Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Torsk med gulerødder og sprødt skind
Torsk med gulerødder og sprødt skind
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Gulerødder:
300 g små gulerødder med top
4 dl frisk gulerodssaft
1 dl hønsebouillon
0.5 citron (usprøjtet)
1- 2 spsk hvidvinseddike
100 g koldt smør
Torsk:
600 g torskefileter med skind
1 dl hvidvin
2 dl hønsebouillon
1- 2 rosmarinkviste
0.5 citron (usprøjtet)
havsalt
0.1 liter (1 dl) fritureolie
Sådan gør du
1.
Skræl gulerødderne og lad evt. lidt af toppen sidde.
2.
Tag halvdelen af gulerodssaften og hæld over gulerødderne i en gryde.
3.
Kog dem 4-5 min. til gulerødderne akkurat er møre men stadig har bid.
4.
I en anden gryde koges resten af gulerodsjuicen sammen med hønsefond.
5.
Kog det ind med ca. 25%.
6.
Smag til med eddike, citronsaft og salt.
7.
Sluk for varmen og pisk det kolde smør i tern i, så saucen tykner lidt og skummer.
8.
Del fisken i 4 portionsstykker og læg den i et fad med hvidvin, hønsefond, rosmarin og citronskiver.
9.
Krydr fisken med lidt salt og dæk fadet med alufolie.
10.
Bag fisken ved 170°C i 10-15 min.
11.
Pil skindet forsigtigt af.
12.
Varm olien i en pande og fritér torskeskindet.
13.
Hold det under olien med en spatel, så det ikke krøller.
14.
Krydr skindet med lidt salt.
15.
Server fisken med sauce og gulerødder.
16.
Kom det sprøde torskeskind på toppen.
Grøntsager
Fisk og skaldyr
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11445 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
557 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.7 g
Protein:
16.8 %
5.5 g
Kulhydrat:
12.2 %
4.0 g
Fedt:
68.5 %
10.3 g
Alkohol:
2.5 %
0.5 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;