Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør – søn: lukket

 

Torsk med gulerødder og sprødt skind

30-60 min
4 personer

Ingredienser

Gulerødder:

300 g små gulerødder med top

4 dl frisk gulerodsjuice (købt eller hjemmejuicet)

1 dl hønsefond

½ citron

1-2 spsk. hvidvinseddike

100 g koldt smør

 

Torsk:

600 g torskefilet med skind

1 dl hvidvin

2 dl hønsefond

1-2 kviste rosmarin

½ usprøjtet citron

Salt

1 dl fritureolie

Salt

Om råvarerne

[UDARBEJDET AF JACOB & JULIA FRA MASTERCHEF 2019]

Skræl gulerødderne og lad evt. lidt af toppen sidde. Tag halvdelen af gulerodssaften og hæld over gulerødderne i en gryde. Kog dem 4-5 min. til gulerødderne akkurat er møre men stadig har bid. I en anden gryde koges resten af gulerodsjuicen sammen med hønsefond. Kog det ind med ca. 25%. Smag til med eddike, citronsaft og salt. Sluk for varmen og pisk det kolde smør i tern i, så saucen tykner lidt og skummer.

Del fisken i 4 portionsstykker og læg den i et fad med hvidvin, hønsefond, rosmarin og citronskiver. Krydr fisken med lidt salt og dæk fadet med alufolie. Bag fisken ved 170°C i 10-15 min. Pil skindet forsigtigt af. Varm olien i en pande og fritér torskeskindet. Hold det under olien med en spatel, så det ikke krøller. Krydr skindet med lidt salt. Server fisken med sauce og gulerødder. Kom det sprøde torskeskind på toppen.

 

Energi pr. person: 1714KJ/410Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,9 g.
Kulhydrat: 4,6 g.
Fedt: 7,2 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Torsk med gulerødder og sprødt skind

[UDARBEJDET AF JACOB & JULIA FRA MASTERCHEF 2019]

Skræl gulerødderne og lad evt. lidt af toppen sidde. Tag halvdelen af gulerodssaften og hæld over gulerødderne i en gryde. Kog dem 4-5 min. til gulerødderne akkurat er møre men stadig har bid. I en anden gryde koges resten af gulerodsjuicen sammen med hønsefond. Kog det ind med ca. 25%. Smag til med eddike, citronsaft og salt. Sluk for varmen og pisk det kolde smør i tern i, så saucen tykner lidt og skummer.

Del fisken i 4 portionsstykker og læg den i et fad med hvidvin, hønsefond, rosmarin og citronskiver. Krydr fisken med lidt salt og dæk fadet med alufolie. Bag fisken ved 170°C i 10-15 min. Pil skindet forsigtigt af. Varm olien i en pande og fritér torskeskindet. Hold det under olien med en spatel, så det ikke krøller. Krydr skindet med lidt salt. Server fisken med sauce og gulerødder. Kom det sprøde torskeskind på toppen.

 

Energi pr. person: 1714KJ/410Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,9 g.
Kulhydrat: 4,6 g.
Fedt: 7,2 g.