4 personer
250 g cherrytomater
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
50 g oliven
1 + 1 tsk olivenolie
200 g perlespelt
4 dl vand
Salt og sort peber
2 tsk paprika
1 tsk chiliflager
1 tsk spidskommen
1 tsk hvidløgspulver
400 g torskefilet uden skind
Skær tomater i halve og hak løget fint. Hak hvidløg fint. Pluk bladene af rosmarinen og hak oliven meget groft. Varm 1 spsk olie i en gryde og kom løg i. Steg dem ved middel varme i et par minutter. Tilsæt så hvidløg, rosmarin, tomater og oliven og steg videre i 5 min. Kom perlespelt, vand og lidt salt og peber i og sænk varmen. Lad spelten simre under låg i 15 min. Sluk for varmen og lad det trække i 10 min.
Bland paprika, chiliflager, spidskommen, hvidløgspulver og lidt salt. Del torsken i 4 portionsstykker og vend først i 1 tsk olie og drys herefter med krydderiblandingen. Læg fisken i et ovnfast fad med bagepapir i bunden og bag fisken ved 225°C i 10-12 min.
Energi pr. person: 1431KJ/342Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 7,2 g.
Kulhydrat: 12,7 g.
Fedt: 2,4 g.