Torsk med dry rub og perlespelt med tomat og oliven

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Torsk med dry rub og perlespelt med tomat og oliven
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

250 g cherrytomater

1 lille løg

1 fed hvidløg

1 kvist rosmarin

50 g oliven

1 + 1 tsk olivenolie

200 g perlespelt

4 dl vand

Salt og sort peber

2 tsk paprika

1 tsk chiliflager

1 tsk spidskommen

1 tsk hvidløgspulver

400 g torskefilet uden skind  

Sådan gør du

Skær tomater i halve og hak løget fint. Hak hvidløg fint. Pluk bladene af rosmarinen og hak oliven meget groft. Varm 1 spsk olie i en gryde og kom løg i. Steg dem ved middel varme i et par minutter. Tilsæt så hvidløg, rosmarin, tomater og oliven og steg videre i 5 min. Kom perlespelt, vand og lidt salt og peber i og sænk varmen. Lad spelten simre under låg i 15 min. Sluk for varmen og lad det trække i 10 min. 

Bland paprika, chiliflager, spidskommen, hvidløgspulver og lidt salt. Del torsken i 4 portionsstykker og vend først i 1 tsk olie og drys herefter med krydderiblandingen. Læg fisken i et ovnfast fad med bagepapir i bunden og bag fisken ved 225°C i 10-12 min. 

 

Energi pr. person: 1431KJ/342Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 7,2 g.

Kulhydrat: 12,7 g.

Fedt: 2,4 g.