HjemOpskrifterTorsk med dry rub og perlespelt med tomat og oliven

Torsk med dry rub og perlespelt med tomat og oliven

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g cherrytomater
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rosmarinkvist
  • 50 g oliven
  • 2 tsk olivenolie
  • 200 g perlespelt
  • 4 dl vand
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk mild paprika
  • 1 tsk tørret chiliflage
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 400 g torskefileter uden skind

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær tomater i halve og hak løget fint.

  • 2.
    Hak hvidløg fint.

  • 3.
    Pluk bladene af rosmarinen og hak oliven meget groft.

  • 4.
    Varm 1 spsk olie i en gryde og kom løg i. Steg dem ved middel varme i et par minutter.

  • 5.
    Tilsæt så hvidløg, rosmarin, tomater og oliven og steg videre i 5 min.

  • 6.
    Kom perlespelt, vand og lidt salt og peber i og sænk varmen. Lad spelten simre under låg i 15 min.

  • 7.
    Sluk for varmen og lad det trække i 10 min.

  • 8.
    Bland paprika, chiliflager, spidskommen, hvidløgspulver og lidt salt.

  • 9.
    Del torsken i 4 portionsstykker og vend først i 1 tsk olie og drys herefter med krydderiblandingen.

  • 10.
    Læg fisken i et ovnfast fad med bagepapir i bunden og bag fisken ved 225°C i 10-12 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6595 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
469 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 25.7 %7.1 g
Kulhydrat: 48.3 %13.3 g
Fedt: 26 %3.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;