HjemOpskrifterTomatsild med whisky og bacon

Tomatsild med whisky og bacon

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 1 glas marineret sild
  • 0.5 løg
  • 2 spsk (store spsk.) koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 0.5 dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk frisk timian
  • 4 cl whisky
  • 1 salt og peber
Tilbehør
  • 100 g bacon i skriver
  • rugbrød

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Tag sildene op af marinaden, og dup dem tørre med køkkenrulle.

  • 2.
    Skær dem i 2-3 cm brede stykker.

  • 3.
    Skær løg i tynde strimler.

  • 4.
    Varm olien i en lille gryde, og kom tomatpuré i.

  • 5.
    Lad det stege et minut, og tilsæt vand og sukker.

  • 6.
    Sluk for varmen, og kom løg, eddike, timian og whisky i.

  • 7.
    Krydr med lidt salt og peber, og hæld marinaden over sildene.

  • 8.
    Lad dem trække mindst 2 timer – og gerne natten over.

  • 9.
    Serveres med sprødstegt bacon og rugbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3930 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
931 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 8.6 %4.7 g
Kulhydrat: 18.6 %10.2 g
Fedt: 63 %15.9 g
Alkohol: 9.8 %3.0 g
;