Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Tomatquiche med ost og basilikum

Bedømmelse (2)
0-30 min
4 personer

Ingredienser

Dej

250 g hvedemel
½ tsk. fint salt
125 g koldt smør
1 æg
¼ dl koldt vand

Fyld

1 squash
250 g cherrytomater
4 æg
250 g creme fraiche 9%
1 knsp. cayennepeber
150 g revet ost, fx Vesterhavsost eller Emmentaler
½ tsk. groft salt
Sort peber
10-12 basilikumblade

Om råvarerne

Bland mel og salt, og smuldr smør ud i melet. Saml dejen med et æg og lidt vand. Lad dejen hvile i køleskabet i ½ time. Rul den ud så den passer i en tærteform. Forbag tærtedejen i 10 min ved 180˚C. Riv squashen groft og fordel i tærtebunden. Halver tomaterne og kom dem ovenpå. Bland æg med cremefraiche, cayennepeber, revet ost, salt og lidt peber og hæld blandingen over tomater og squash.
Pynt med basilikumblade. Bag tærten i 40 minutter ved 180˚C til den har sat sig og dejen er gylden og sprød. Servér evt. med en grøn salat.

 

Energi pr. person: 2583 kJ (617 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Kulhydrat: 18,4 g
Fedt: 13,1 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Bland mel og salt, og smuldr smør ud i melet. Saml dejen med et æg og lidt vand. Lad dejen hvile i køleskabet i ½ time. Rul den ud så den passer i en tærteform. Forbag tærtedejen i 10 min ved 180˚C. Riv squashen groft og fordel i tærtebunden. Halver tomaterne og kom dem ovenpå. Bland æg med cremefraiche, cayennepeber, revet ost, salt og lidt peber og hæld blandingen over tomater og squash.
Pynt med basilikumblade. Bag tærten i 40 minutter ved 180˚C til den har sat sig og dejen er gylden og sprød. Servér evt. med en grøn salat.

 

Energi pr. person: 2583 kJ (617 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Kulhydrat: 18,4 g
Fedt: 13,1 g