Tomatquiche med ost og basilikum

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dej

250 g hvedemel
½ tsk. fint salt
125 g koldt smør
1 æg
¼ dl koldt vand

Fyld

1 squash
250 g cherrytomater
4 æg
250 g creme fraiche 9%
1 knsp. cayennepeber
150 g revet ost, fx Vesterhavsost eller Emmentaler
½ tsk. groft salt
Sort peber
10-12 basilikumblade

Sådan gør du

Bland mel og salt, og smuldr smør ud i melet. Saml dejen med et æg og lidt vand. Lad dejen hvile i køleskabet i ½ time. Rul den ud så den passer i en tærteform. Forbag tærtedejen i 10 min ved 180˚C. Riv squashen groft og fordel i tærtebunden. Halver tomaterne og kom dem ovenpå. Bland æg med cremefraiche, cayennepeber, revet ost, salt og lidt peber og hæld blandingen over tomater og squash.
Pynt med basilikumblade. Bag tærten i 40 minutter ved 180˚C til den har sat sig og dejen er gylden og sprød. Servér evt. med en grøn salat.

 

Energi pr. person: 2583 kJ (617 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Kulhydrat: 18,4 g
Fedt: 13,1 g