HjemOpskrifterTomatquiche med ost og basilikum

Tomatquiche med ost og basilikum

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dej:
  • 250 g hvedemel
  • 0.5 tsk fint salt
  • 125 g koldt smør
  • 1 æg
  • 0.25 dl koldt vand
    fyld:
    • 1 grøn squash
    • 250 g cherrytomater
    • 4 æg
    • 250 g økologisk creme fraiche 9%
    • 1 1 knsp cayennepeber
    • 150 g revet vesterhavsost eller emmentaler
    • 0.5 tsk groft salt
    • sort peber
    • 10- 12 frisk basilikum

    Sådan gør du

    • 1.
      Bland mel og salt, og smuldr smør ud i melet.

    • 2.
      Saml dejen med et æg og lidt vand.

    • 3.
      Lad dejen hvile i køleskabet i ½ time.

    • 4.
      Rul den ud så den passer i en tærteform.

    • 5.
      Forbag tærtedejen i 10 min ved 180˚C.

    • 6.
      Riv squashen groft og fordel i tærtebunden.

    • 7.
      Halver tomaterne og kom dem ovenpå.

    • 8.
      Bland æg med cremefraiche, cayennepeber, revet ost, salt og lidt peber og hæld blandingen over tomater og squash.

    • 9.
      Pynt med basilikumblade.

    • 10.
      Bag tærten i 40 minutter ved 180˚C til den har sat sig og dejen er gylden og sprød.

    • 11.
      Servér evt. med en grøn salat.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    13071 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    748 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.7 g
    Protein: 15.7 %6.9 g
    Kulhydrat: 26.3 %11.6 g
    Fedt: 58 %11.7 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;