Toffee chokoladeknas

clock
0-30 min
Toffee chokoladeknas
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Antal: 40 stk.
 

1 pakke TUC kiks med salt

150 g smør 

100 g brun farin

100 g rørsukker

1 tsk. vaniljepaste eller vaniljesukker

250 g mælkechokolade, finthakket eller som knapper

75 g valnødder, hakkede

1 tsk. flagesalt
 

Sådan gør du

For en bradepande på ca. 20x30 cm med alufolie. Læg TUC kiks i ét lag i bunden. Smelt smør sammen med brun farin og rørsukker, og tilsæt vanilje. Lad det småkoge i 5 min. Hæld den varme toffee over kiksene. Drys chokoladen over i et jævnt lag, og lad den smelte. Du kan evt. komme bradepanden i ovnen i 2-3 min. ved 175°C, hvis chokoladen ikke smelter helt. Brug en paletkniv til at smøre chokoladen ud. Drys hakkede valnødder og salt på toppen, og lad chokoladen hærde. Skæres i mindre stykker.  Opbevares køligt.

 

Energi pr. stk.: 446KJ/107Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 4,9 g. 
Kulhydrat: 51,5 g. 
Fedt: 35,8 g.