Timianpaneret kalveschnitzel med grillede hvide asparges i spidskål

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
timianpaneret_kalveschnitze
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk. kalveschnitzel ca. 800 g.

1 dl hvedemel

salt og kværnet peber

2 æg

2 spsk. vand

timianblade

3 dl rasp

1 dl timian blade

Til stegning.

½ dl neutral olie

50 g smør

sea salt

 

Grillet salat:

8 stk. hvide asparges

2 stk. rød snack peber

1 bk. spidskålssalat inkl. dressing

Sådan gør du

Tilberedning:

Bank hvert stykke kalveschnitzel ud i en frostpose med en kødhammer til den er et tyndt stykke kød, ca. 3 mm.

Bland hvedemel med salt og kværnet peber i en skål.

Pisk 2 æg, vand og timianblade sammen med en gaffel i en skål.

Kom rasp på en tallerken.

Vend hvert stykke kød i melblandingen, æggeblandingen og til sidst i rasp. Stil det klar på en tallerken til stegning.

Lav forberedelser til grillet salat:

Skræl hvide asparges forsigtig med en tyndskræller eller asparges skræller. Knæk bunden af hvor den knækker ”naturligt”. Koges i 2 min. i vand med salt og skylles derefter i koldt vand.

Varm en grill eller grillpande op. Pensl og grill hvide asparges på begge sider sammen med stykker af rød snack peber i ca. 3 min. Skær de røde snack peber i strimler. Anret tallerken med spidskålssalat i bunden, grillet røde snack peber og hele hvide grillede asparges. Dryp den vedlagte dressing over og krydr med salt og kværnet peber.

Varm 2 pander op med lige dele olie og smør, lad det bruse op.

Steg de panerede schnitzler ved medium varme i 4 min på hver side. Schnitzlerne skal være sprøde og gyldne.

Server til den grillede salat.

 

Energi pr. person:  2928 Kj/  697 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5  g.
Kulhydrat: 9,0 g.
Fedt: 8,0 g.