HjemOpskrifterTimianpaneret kalveschnitzel med grillede hvide asparges i spidskål

Timianpaneret kalveschnitzel med grillede hvide asparges i spidskål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 kalveschnitzler (800 g)
  • 1 dl hvedemel
  • salt og sort peber
  • 2 æg
  • 2 spsk vand
  • 3 dl rasp
  • 1 dl friske timianblade - BRUG "frisk timian"
til stegning:
  • 0.5 dl smagsneutral olie
  • 50 g smør
  • havsalt
grillet salat:
  • 8 hvide asparges
  • 2 2 røde peberfrugter
  • 1 1 bakke spidskålssalat salat

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bank hvert stykke kalveschnitzel ud i en frostpose med en kødhammer til den er et tyndt stykke kød, ca. 3 mm.

  • 2.
    Bland hvedemel med salt og kværnet peber i en skål.

  • 3.
    Pisk 2 æg, vand og timianblade sammen med en gaffel i en skål.

  • 4.
    Kom rasp på en tallerken.

  • 5.
    Vend hvert stykke kød i melblandingen, æggeblandingen og til sidst i rasp.

  • 6.
    Stil det klar på en tallerken til stegning.

  • 7.
    Lav forberedelser til grillet salat: Skræl hvide asparges forsigtig med en tyndskræller eller asparges skræller.

  • 8.
    Knæk bunden af hvor den knækker ”naturligt”.

  • 9.
    Koges i 2 min. i vand med salt og skylles derefter i koldt vand.

  • 10.
    Varm en grill eller grillpande op.

  • 11.
    Pensl og grill hvide asparges på begge sider sammen med stykker af rød snack peber i ca. 3 min.

  • 12.
    Skær de røde snack peber i strimler.

  • 13.
    Anret tallerken med spidskålssalat i bunden, grillet røde snack peber og hele hvide grillede asparges.

  • 14.
    Dryp den vedlagte dressing over og krydr med salt og kværnet peber.

  • 15.
    Varm 2 pander op med lige dele olie og smør, lad det bruse op.

  • 16.
    Steg de panerede schnitzler ved medium varme i 4 min på hver side.

  • 17.
    Schnitzlerne skal være sprøde og gyldne.

  • 18.
    Server til den grillede salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9909 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
792 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 28.7 %13.4 g
Kulhydrat: 25.2 %11.7 g
Fedt: 46.1 %9.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;