4 personer
4 stk. kalveschnitzel ca. 800 g.
1 dl hvedemel
salt og kværnet peber
2 æg
2 spsk. vand
timianblade
3 dl rasp
1 dl timian blade
Til stegning.
½ dl neutral olie
50 g smør
sea salt
Grillet salat:
8 stk. hvide asparges
2 stk. rød snack peber
1 bk. spidskålssalat inkl. dressing
Tilberedning:
Bank hvert stykke kalveschnitzel ud i en frostpose med en kødhammer til den er et tyndt stykke kød, ca. 3 mm.
Bland hvedemel med salt og kværnet peber i en skål.
Pisk 2 æg, vand og timianblade sammen med en gaffel i en skål.
Kom rasp på en tallerken.
Vend hvert stykke kød i melblandingen, æggeblandingen og til sidst i rasp. Stil det klar på en tallerken til stegning.
Lav forberedelser til grillet salat:
Skræl hvide asparges forsigtig med en tyndskræller eller asparges skræller. Knæk bunden af hvor den knækker ”naturligt”. Koges i 2 min. i vand med salt og skylles derefter i koldt vand.
Varm en grill eller grillpande op. Pensl og grill hvide asparges på begge sider sammen med stykker af rød snack peber i ca. 3 min. Skær de røde snack peber i strimler. Anret tallerken med spidskålssalat i bunden, grillet røde snack peber og hele hvide grillede asparges. Dryp den vedlagte dressing over og krydr med salt og kværnet peber.
Varm 2 pander op med lige dele olie og smør, lad det bruse op.
Steg de panerede schnitzler ved medium varme i 4 min på hver side. Schnitzlerne skal være sprøde og gyldne.
Server til den grillede salat.
Energi pr. person: 2928 Kj/ 697 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g.
Kulhydrat: 9,0 g.
Fedt: 8,0 g.