HjemOpskrifterTikka Masala med aubergine og nem ris pilaf

Tikka Masala med aubergine og nem ris pilaf

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
ris pilaf:
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk smør
  • 1 spsk hakket frisk ingefær
  • ¼ tsk stødt kanel
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vand
  • ½ tsk groft salt
tiki masala:
  • 2 auberginer
  • 2 2 røde peberfrugter
  • 1 zittauerløg
  • 3 spsk smør
  • 1 pose tikka masala kryddermix
  • 1 dl vand
  • 2 dl creme fraiche 18%
tilbehør:
  • 1 naanbrød
  • frisk koriander

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak hvidløget fint og kom i en gryde med smør og ingefær.

  • 2.
    Steg det et par minutter og tilsæt kanel, kardemomme og ris.

  • 3.
    Vend det sammen og kom vand og salt i.

  • 4.
    Sænk varmen og lad risene koge under låg i 12 min.

  • 5.
    Sluk for varmen og lad risene trække 5 min.

  • 6.
    Skær auberginen i grove stykker.

  • 7.
    Tag en halv peberfrugt fra til pynt og skær den i små tern.

  • 8.
    Skær resten i tykke strimler.

  • 9.
    Skær løg i strimler.

  • 10.
    Smelt smørret i en pande og kom auberginer, peberfrugt og løg i.

  • 11.
    Steg til det begynder at brune, ca. 10 min.

  • 12.
    Tilsæt krydderiblandingen og sænk varmen til medium.

  • 13.
    Hæld vand og creme fraiche i og rør det sammen.

  • 14.
    Lad retten simre i 5 min.

  • 15.
    Server med rispilaf, hakket peberfrugt og koriander og evt. naan til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6350 kj / 1518 kcal
Næringsindhold pr. 100g
416 kj / 99 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 8.4 %2.1 g
Kulhydrat: 50.9 %12.5 g
Fedt: 40.7 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;