HjemOpskrifterTikka Masala med aubergine og nem ris pilaf

Tikka Masala med aubergine og nem ris pilaf

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
ris pilaf:
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hakket frisk ingefær
  • 0.25 tsk stødt kanel
  • 0.25 tsk stødt kardemomme
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vand
  • 0.5 tsk groft salt
    tiki masala:
    • 2 auberginer
    • 2 2 røde peberfrugter
    • 1 zittauerløg
    • 2 spsk smør
    • 1 pose tikka masala kryddermix
    • 1 dl vand
    • 2 dl creme fraiche 18%
      tilbehør:
      • 1 naanbrød
      • frisk koriander

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Hak hvidløget fint og kom i en gryde med smør og ingefær.

      • 2.
        Steg det et par minutter og tilsæt kanel, kardemomme og ris.

      • 3.
        Vend det sammen og kom vand og salt i.

      • 4.
        Sænk varmen og lad risene koge under låg i 12 min.

      • 5.
        Sluk for varmen og lad risene trække 5 min.

      • 6.
        Skær auberginen i grove stykker.

      • 7.
        Tag en halv peberfrugt fra til pynt og skær den i små tern.

      • 8.
        Skær resten i tykke strimler.

      • 9.
        Skær løg i strimler.

      • 10.
        Smelt smørret i en pande og kom auberginer, peberfrugt og løg i.

      • 11.
        Steg til det begynder at brune, ca. 10 min.

      • 12.
        Tilsæt krydderiblandingen og sænk varmen til medium.

      • 13.
        Hæld vand og creme fraiche i og rør det sammen.

      • 14.
        Lad retten simre i 5 min.

      • 15.
        Server med rispilaf, hakket peberfrugt og koriander og evt. naan til.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      7387 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      402 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.3 g
      Protein: 9.4 %2.2 g
      Kulhydrat: 54.5 %12.9 g
      Fedt: 36.1 %3.9 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;