Tikka Masala med aubergine og nem ris pilaf

0-30 min
4 personer

Ingredienser

Ris Pilaf: 1 fed hvidløg

1 spsk smør

1 spsk hakket ingefær

¼ tsk kanel

¼ tsk kardemomme

3 dl basmatiris

5 dl vand

½ tsk groft salt

 

Tikka Masala:

2 auberginer

2 røde peberfrugter

1 løg

2 spsk smør

1 brev Santa Maria Tikka Masala krydderiblanding

1 dl vand

2 dl creme fraiche 18%

 

Tilbehør:

1 pakke naan og 1 håndfuld koriander

Om råvarerne

Hak hvidløget fint og kom i en gryde med smør og ingefær. Steg det et par minutter og tilsæt kanel, kardemomme og ris. Vend det sammen og kom vand og salt i. Sænk varmen og lad risene koge under låg i 12 min. Sluk for varmen og lad risene trække 5 min.

Skær auberginen i grove stykker. Tag en halv peberfrugt fra til pynt og skær den i små tern. Skær resten i tykke strimler. Skær løg i strimler. Smelt smørret i en pande og kom auberginer, peberfrugt og løg i. Steg til det begynder at brune, ca. 10 min. Tilsæt krydderiblandingen og sænk varmen til medium. Hæld vand og creme fraiche i og rør det sammen. Lad retten simre i 5 min.

Server med rispilaf, hakket peberfrugt og koriander og evt. naan til.

 

Energi pr. person: 2430KJ/581Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,3 g.
Kulhydrat: 14 g.
Fedt: 3,8 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Tikka Masala

Hak hvidløget fint og kom i en gryde med smør og ingefær. Steg det et par minutter og tilsæt kanel, kardemomme og ris. Vend det sammen og kom vand og salt i. Sænk varmen og lad risene koge under låg i 12 min. Sluk for varmen og lad risene trække 5 min.

Skær auberginen i grove stykker. Tag en halv peberfrugt fra til pynt og skær den i små tern. Skær resten i tykke strimler. Skær løg i strimler. Smelt smørret i en pande og kom auberginer, peberfrugt og løg i. Steg til det begynder at brune, ca. 10 min. Tilsæt krydderiblandingen og sænk varmen til medium. Hæld vand og creme fraiche i og rør det sammen. Lad retten simre i 5 min.

Server med rispilaf, hakket peberfrugt og koriander og evt. naan til.

 

Energi pr. person: 2430KJ/581Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,3 g.
Kulhydrat: 14 g.
Fedt: 3,8 g.