Thanksgiving kalkun med figen- og tranebærchutney

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
kalkun
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

1 kalkun 4400 g
olivenolie
salt og kværnet peber
æbler i både

Figen- og Tranebærchutney:
150 g tørrede figner i kvarte
3 spsk. Cointreau
2 spsk. orangejuice
2 dl æblejuice
1 spsk. citronsaft
2 stænger kanel
25 g frisk ingefær, finthakket
1 tsk. kardemomme, knust
½ tsk. tørret chili
1 tsk. seasalt
150 g tranebær frosne
75 g tørrede tranebær
200 g æble i tern

Mash:
600 g søde kartofler i tern
500 g kartofler i tern
500 g gulerødder i skiver
100 g olivenolie
friske timianblade
salt og kværnet peber

Tilbehør. Brun sauce

Sådan gør du

Fjern indmaden fra kalkunen. Skyl kalkunen indvendig og udvendig, tør den af og drys med salt. Kom æblebåde i kalkunen.

Bind evt. lårene op med bomuldssnor. Pensles med olivenolie og steg den i ca. 3-3,5 timer i 180 grader.

Kom tørrede figner og Cointreau i en skål og lad det marinerer i 15 min.

Kom orangejuice, æblejuice, citronsaft, kanelstænger, frisk ingefær, kardemommen, chili og seasalt i en gryde og lad det koge sammen i 10 min. Kom frisk tranebær i, samt tørrede tranebær og æbletern. Tilsæt de marinerede figner.

Lad det simre sammen i ca. 15 min. Kom chutney i et glas. Kan med fordel laves dagen før.

Kom søde kartofler, kartofler og gulerødder i en gryde og kog dem møre. Hæld vandet fra og lad vandet dampe af i gryden. Mos med et piskeris til grov mos med olivenolie, timian, salt og peber.

Servér kalkunen skåret i passende stykker serveret med sød kartoffelmash og figen- og tranebærchutney.
 

Energi pr. person: 2588 kJ/616 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 29 %
Fedt og alkohol: 34 %
Kulhydrat: 37 %