HjemOpskrifterKalkun med figen- og tranebærchutney

Kalkun med figen- og tranebærchutney

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 1 hel kalkun ca. 4400 g
  • olivenolie
  • salt & friskkværnet peber
  • æble i både
figen- og tranebærchutney
  • 150 g tørrede figner i kvarte
  • 3 spsk Cointreau
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 dl æblejuice
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 kanelstænger
  • 25 g finthakket frisk ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0.5 tsk tørret chiliflage
  • 1 tsk havsalt
  • 150 g frosne tranebær
  • 75 g tørrede tranebær
  • 200 æbler i tern
mash
  • 600 g søde kartofler i tern
  • 500 g kartofler i tern
  • 500 g gulerødder i skiver
  • 100 olivenolie
  • friske timianblade - BRUG "frisk timian"
  • salt & friskkværnet peber
  • tilbehør: brun sovs

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Fjern indmaden fra kalkunen.

  • 2.
    Skyl kalkunen indvendig og udvendig, tør den af og drys med salt.

  • 3.
    Kom æblebåde i kalkunen.

  • 4.
    Bind evt. lårene op med bomuldssnor.

  • 5.
    Pensles med olivenolie og steg den i ca. 3-3,5 timer i 180 grader.

  • 6.
    Kom tørrede figner og Cointreau i en skål og lad det marinerer i 15 min.

  • 7.
    Kom orangejuice, æblejuice, citronsaft, kanelstænger, frisk ingefær, kardemommen, chili og seasalt i en gryde og lad det koge sammen i 10 min.

  • 8.
    Kom frisk tranebær i, samt tørrede tranebær og æbletern.

  • 9.
    Tilsæt de marinerede figner.

  • 10.
    Lad det simre sammen i ca. 15 min.

  • 11.
    Kom chutney i et glas.

  • 12.
    Kan med fordel laves dagen før.

  • 13.
    Kom søde kartofler, kartofler og gulerødder i en gryde og kog dem møre.

  • 14.
    Hæld vandet fra og lad vandet dampe af i gryden.

  • 15.
    Mos med et piskeris til grov mos med olivenolie, timian, salt og peber.

  • 16.
    Servér kalkunen skåret i passende stykker serveret med sød kartoffelmash og figen- og tranebærchutney.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
32303 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
489 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 45.7 %13.1 g
Kulhydrat: 19.8 %5.7 g
Fedt: 33.2 %4.4 g
Alkohol: 1.3 %0.2 g
;