HjemOpskrifterThailandsk kyllingesuppe

Thailandsk kyllingesuppe

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kylling
  • 2.5 liter vand
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 løg
  • 2 friske chilier
  • 1 skrællet frisk ingefær
  • 1 limefrugt
  • 1 tsk salt
  • 125 g shiitakesvampe
  • 1 spsk sesamolie til stegning
  • 2 friske chilier
  • 125 g ægnudler
  • 100 g babyspinatblade
  • 1.5 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk sukker
  • 0.5 dl fiskesauce

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rens og skyl kyllingen og kom den i en stor gryde sammen med 2½ liter vand.

  • 2.
    Bring det langsomt i kog og skum grundigt af.

  • 3.
    Tilsæt 2 forårsløg i skiver, løg i både, hele chili, ingefær i skiver, lime i både samt salt.

  • 4.
    Lad det hele simre i 45 min.

  • 5.
    Tag kyllingen op af gryden og læg den til side.

  • 6.
    Pil skindet af, pil kødet af benene og del det i mindre stykker.

  • 7.
    Kasser ben og skind.

  • 8.
    Si suppen og kom den tilbage i gryden.

  • 9.
    Rengør svampene og skær dem i skiver.

  • 10.
    Svits dem i sesamolie ved middel varme 2-3 min. og kom dem i suppen sammen med chili skåret i tynde strimler.

  • 11.
    Kog suppen 10 min. og tilsæt nudler, spinat, resten af forårsløgene snittet fint samt kyllingekød.

  • 12.
    Kog 2-3 min. og smag til med limesaft, sukker og fiskesauce.

  • 13.
    Servér suppen rygende varm med et godt stykke brød.

  • 14.
    TIP: Servér chilien ved siden af, så kan du selv styre hvor stærk suppen skal være.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14231 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
308 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 30.5 %5.5 g
Kulhydrat: 24.3 %4.4 g
Fedt: 45.2 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;