Thaibowl med nudler og sticky chili-gris

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Thaibowl med nudler og sticky chili-gris
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

200 g risnudler

400 g svinekoteletter

1 fed hvidløg

1 spsk. finthakket ingefær

1 spsk. vindruekerneolie eller kokosolie

2 spsk. thai fishsauce

3 spsk. sød chilisauce

½ spidskål

200 g rødkål

1 peberfrugt

3 forårsløg

150 g pillede edamamebønner

1 håndfuld mynte

1 håndfuld koriander

Dressing:

Saft af 2 lime

3 spsk. risvineddike eller hvidvinseddike

3 spsk. thai fishsauce

2 spsk. soja

1 spsk. revet ingefær

1 finthakket chili

2 spsk. rørsukker

Sådan gør du

Tilbered nudler efter pakkens anvisning. Skær kødet i strimler, og hak hvidløg fint. Varm olien i en pande, og steg kødet, til det begynder at brune. Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg videre et minut. Kom fishsauce og chilisauce i, og lad det koge ind, så kødet bliver glaseret, ca. 5 min. Snit spidskål og rødkål fint, og skær peberfrugt i tynde strimler. Skær forårsløg i tynde skiver. Anret begge slags kål sammen med peberfrugt og forårsløg i fire portionsskåle. Kom nudler, kød, edamamebønner, mynte og koriander oven på. Bland ingredienserne til dressing sammen, indtil sukkeret er opløst, og hæld det over dine bowls.

 

Energi pr. person: 2390KJ/571Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 7,9 g. 
Kulhydrat: 14,5 g. 
Fedt: 3,4g