HjemOpskrifterThai karrysuppe med rejer og mango

Thai karrysuppe med rejer og mango

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 230 g Disko Bay Kutter- rejer
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g frisk ingefær
  • 1 løg
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 2 spsk rød karrypasta (eller karrypulver)
  • 150 g basmatiris
  • 1 liter grønsagsboullioner
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk thai fiskesauce
  • 250 g mangofrugt i tern
  • Saften fra 25 g limefrugter
  • salt
  • frisk koriander til servering
  • Saften fra 25 g limefrugter
  • chiller til servering

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hæld lagen fra rejerne.

  • 2.
    Hak hvidløg og ingefær fint.

  • 3.
    Skær løg og peberfrugt i små tern.

  • 4.
    Varm olien i en gryde, og steg løg og peberfrugter et par minutter.

  • 5.
    Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg videre et minut.

  • 6.
    Kom karrypaste i, og tilsæt så ris, bouillon, kokosmælk og fishsauce.

  • 7.
    Lad retten simre i 12-15 min.

  • 8.
    Tilsæt mango og limesaft, og smag til med salt.

  • 9.
    Varm det igennem i 5 min.

  • 10.
    Sluk for varmen, og kom til sidst rejerne i, og pynt med koriander.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8219 kj / 1964 kcal
Næringsindhold pr. 100g
291 kj / 70 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 15.6 %2.7 g
Kulhydrat: 42.9 %7.4 g
Fedt: 41.5 %3.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;