Thai karrysuppe med rejer og mango

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Thai karrysuppe med rejer og mango
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

230 g Disko Bay Kutter-rejer

1 fed hvidløg

25 g ingefær

1 løg

1 gul peberfrugt

1 rød peberfrugt

1 spsk. vindruekerneolie

2 spsk. rød thai karrypaste (eller karrypulver)

150 g basmatiris

1 l hønse- eller grøntsagsbouillon

1 dåse kokosmælk

3 spsk. fishsauce

250 g mango i tern

Saft af ½ lime

Salt

Frisk koriander, lime og chili til servering
 

Sådan gør du

Hæld lagen fra rejerne. Hak hvidløg og ingefær fint. Skær løg og peberfrugt i små tern. Varm olien i en gryde, og steg løg og peberfrugter et par minutter. Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg videre et minut. Kom karrypaste i, og tilsæt så ris, bouillon, kokosmælk og fishsauce. Lad retten simre i 12-15 min. Tilsæt mango og limesaft, og smag til med salt. Varm det igennem i 5 min. Sluk for varmen, og kom til sidst rejerne i, og pynt med koriander. 

 

Energi pr. pers: 2091KJ/500Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 2,6 g. 
Kulhydrat: 7,7 g. 
Fedt: 3,9 g.