Tex-mex steaksalat med salsa og tortillachips

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Tex-mex steaksalat med salsa og tortillachips
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dressing:

150 g creme fraiche 9 %

3 spsk. HP sauce

2 spsk. ketchup

1 tsk. paprika

Salt og sort peber

 

Salat:

2 majskolber eller 200 g majskerner

2 entrecôtebøffer

1 spsk. olivenolie

2 tsk. grillkrydderi eller tex-mex krydderi

Salt og sort peber

4 hjertesalat

2 avocado

150 g cherrytomater

4 forårsløg

100 g tomatsalsa

100 g tortillachips

1 håndfuld frisk koriander

2 spsk. syltet jalapeno

1 lime

Sådan gør du

Rør en dressing sammen af creme fraiche, HP sauce, ketchup og paprika, og smag til med salt og peber. Gnid bøfferne med olivenolie, og drys med krydderiblanding og lidt salt og peber. Kog majskolberne i letsaltet vand i 10 min., og skær kernerne af. Hvis du i stedet bruger frosne majs, skal de bare tøs op. Riv hjertesalaten i grove stykker, og anret den på et fad eller tallerkener. Top med skivet avocado, halve cherrytomater og snittet forårsløg. Grill bøfferne ved hård varme, 2 min. pr. side. Lad dem trække i 5 min., og skær dem så i skiver. Kom kødet i salaten sammen med tortillachips, og hæld dressing og salsa over. Pynt med koriander, jalapenos og evt. et par limebåde.

 

Energi pr. person: 3092KJ/739Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,6 g.
Kulhydrat: 9,6 g.
Fedt: 9,7 g.