HjemOpskrifterTex-mex steaksalat med salsa og tortillachips

Tex-mex steaksalat med salsa og tortillachips

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Dressing
  • 150 g økologisk creme fraiche 9%
  • 3 spsk HP sauce
  • 2 spsk tomatketchup
  • 1 tsk paprika
  • salt og sort peber
Salat
  • 2 majskolber
  • 2 skiver entrecote
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk grillkrydderi eller tex-mex krydderi
  • salt og sort peber
  • 4 hjertesalat
  • 2 avocadoer
  • 150 g cherrytomater
  • 4 forårsløg
  • 100 g tomatsalsa
  • 100 g tortillachips med salt
  • 1 dl friske korianderblade BRUG "frisk koriander"
  • 2 spsk syltede jalapenos
  • 1 limefrugt

Sådan gør du

  • 1.
    Rør en dressing sammen af creme fraiche, HP sauce, ketchup og paprika, og smag til med salt og peber.

  • 2.
    Gnid bøfferne med olivenolie, og drys med krydderiblanding og lidt salt og peber.

  • 3.
    Kog majskolberne i letsaltet vand i 10 min., og skær kernerne af.

  • 4.
    Hvis du i stedet bruger frosne majs, skal de bare tøs op.

  • 5.
    Riv hjertesalaten i grove stykker, og anret den på et fad eller tallerkener.

  • 6.
    Top med skivet avocado, halve cherrytomater og snittet forårsløg.

  • 7.
    Grill bøfferne ved hård varme, 2 min. pr. side.

  • 8.
    Lad dem trække i 5 min., og skær dem så i skiver.

  • 9.
    Kom kødet i salaten sammen med tortillachips, og hæld dressing og salsa over.

  • 10.
    Pynt med koriander, jalapenos og evt. et par limebåde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22461 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
910 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 12.8 %6.8 g
Kulhydrat: 42.3 %22.7 g
Fedt: 44.9 %11.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;