Teriyakispyd med rødbede og gulerod, yoghurtdip med sesam

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Teriyakispyd med rødbede og gulerod, yoghurtdip med sesam
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g rødbeder

500 g gulerødder

2 spsk. teriyakisauce

1 spsk. honning

1 spsk. soja

1 spsk. neutral olie

1 fed hvidløg

½ tsk. chiliflager

2 spsk. sesamfrø

150 g græsk yoghurt 2%

2 forårsløg

Salt og sort peber

Tilbehør: ris

Sådan gør du

Skræl rødbeder og gulerødder. Skær rødbederne i store tern og gulerødderne i tykke skiver. Kom dem på grillspyd. Rør teriyakisauce sammen med honning, soja, olie, knust hvidløg og chiliflager og pensl marinaden på grøntsagsspyddene. Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i 20 min. ved 200°C. Vend dem halvvejs og smør ekstra marinade på. Rist sesamfrøene i en tør pande, til de er gyldne. Rør yoghurt sammen med finthakkede forårsløg og smag til med salt og peber. Drys sesamfrø over de færdige spyd og dippen og servér med ris.

 

Energi pr. person: 953KJ/228Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,6 g.
Kulhydrat: 9 g.
Fedt: 2,3 g.