HjemOpskrifterTeriyakispyd med rødbede og gulerod, yoghurtdip med sesam

Teriyakispyd med rødbede og gulerod, yoghurtdip med sesam

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g rødbeder
  • 500 g gulerødder
  • 2 spsk teriyakisauce
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 tsk tørret chiliflage
  • 2 spsk sesamfrø
  • 150 g græsk yoghurt
  • 2 forårsløg
  • salt og sort peber
  • tilbehør: ris

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl rødbeder og gulerødder.

  • 2.
    Skær rødbederne i store tern og gulerødderne i tykke skiver.

  • 3.
    Kom dem på grillspyd.

  • 4.
    Rør teriyakisauce sammen med honning, soja, olie, knust hvidløg og chiliflager og pensl marinaden på grøntsagsspyddene.

  • 5.
    Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i 20 min. ved 200°C.

  • 6.
    Vend dem halvvejs og smør ekstra marinade på.

  • 7.
    Rist sesamfrøene i en tør pande, til de er gyldne.

  • 8.
    Rør yoghurt sammen med finthakkede forårsløg og smag til med salt og peber.

  • 9.
    Drys sesamfrø over de færdige spyd og dippen og servér med ris.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3670 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
288 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 10.5 %1.8 g
Kulhydrat: 52 %8.8 g
Fedt: 37.5 %2.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;