1 stort sylteglas på 5 liter. Tid: 15 minutter og 2-3 døgn til fermentering.
Tepache indeholder 2-3 % alkohol, og er derfor ikke en drik for børn.
Skold et stort sylteglas.
2.
Skær bund og top af 2 ananas, og skyld dem kort i koldt vand.
3.
Del dem på langs to gange, så der bliver 4 lange stykker ud af hver ananas.
4.
Skær ananasroden fra, og skær herefter alle stykker ananas i trekanter à 1,5 cm.
5.
Skrællen skal blive på.
6.
Skær bund og top af ingefæren og giv den et pres, så saften presses let ud.
7.
Kom halvdelen af ananasstykkerne, brun farin, frisk ingefær, kanelstænger og halvdelen af vandet i sylteglasset.
8.
Luk låget og ryst glasset over håndvasken, til ingredienserne er blandet godt sammen.
9.
Kom resten af ananasstykkerne i glasset og pres det hele godt sammen med en ske.
10.
Mos gerne ingredienserne lidt sammen.
11.
Tilsæt resten af vandet, og lad minimum 5 cm være fri op til glassets kant, så fermenteringen kan ske.
12.
Sæt låget på, og stil glasset mørkt ved stuetemperatur i 2-3 dage.
13.
Der skal gerne være små bobler og en god gæringsproces i gang.
14.
Tjek om tepachen har den ønskede gærede og søde smag efter et par dage.
15.
Hvis ikke, lad da tepachen fermentere yderligere i 1 dag, inden drikken hældes på flasker gennem en sigte foret med et osteklæde.
16.
Fyld ikke flaskerne helt, da gæringsprocessen fortsætter, når flaskerne kommer på køl.
17.
Nyd tepache som den er, drik den med isterninger eller bland den op med en pilsner.