HjemOpskrifterTepache (fermenteret ananasdrik)

Tepache (fermenteret ananasdrik)

Måltidstype:
Drikke
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 liter vand
  • 2 ananas
  • 200 g brun farin
  • 60 g frisk ingefær
  • 2 kanelstænger

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    1 stort sylteglas på 5 liter. Tid: 15 minutter og 2-3 døgn til fermentering. Tepache indeholder 2-3 % alkohol, og er derfor ikke en drik for børn. Skold et stort sylteglas.

  • 2.
    Skær bund og top af 2 ananas, og skyld dem kort i koldt vand.

  • 3.
    Del dem på langs to gange, så der bliver 4 lange stykker ud af hver ananas.

  • 4.
    Skær ananasroden fra, og skær herefter alle stykker ananas i trekanter à 1,5 cm.

  • 5.
    Skrællen skal blive på.

  • 6.
    Skær bund og top af ingefæren og giv den et pres, så saften presses let ud.

  • 7.
    Kom halvdelen af ananasstykkerne, brun farin, frisk ingefær, kanelstænger og halvdelen af vandet i sylteglasset.

  • 8.
    Luk låget og ryst glasset over håndvasken, til ingredienserne er blandet godt sammen.

  • 9.
    Kom resten af ananasstykkerne i glasset og pres det hele godt sammen med en ske.

  • 10.
    Mos gerne ingredienserne lidt sammen.

  • 11.
    Tilsæt resten af vandet, og lad minimum 5 cm være fri op til glassets kant, så fermenteringen kan ske.

  • 12.
    Sæt låget på, og stil glasset mørkt ved stuetemperatur i 2-3 dage.

  • 13.
    Der skal gerne være små bobler og en god gæringsproces i gang.

  • 14.
    Tjek om tepachen har den ønskede gærede og søde smag efter et par dage.

  • 15.
    Hvis ikke, lad da tepachen fermentere yderligere i 1 dag, inden drikken hældes på flasker gennem en sigte foret med et osteklæde.

  • 16.
    Fyld ikke flaskerne helt, da gæringsprocessen fortsætter, når flaskerne kommer på køl.

  • 17.
    Nyd tepache som den er, drik den med isterninger eller bland den op med en pilsner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8525 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
226 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 2.6 %0.4 g
Kulhydrat: 96.2 %12.8 g
Fedt: 1.2 %0.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;