HjemOpskrifterTarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g kyllingebryst
  • 10 tarteletter
  • 1 liter vand
  • 3 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • 4 kardemommekapsler
saucen
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 0.6 liter hønsefond
  • 1.5 dl fløde
fyld
  • 1 dåse hvid aspargessnitte
  • 150 g grønne asparges, fintsnittet
  • skal af 1 appelsin
  • friskkværnet peber
  • 0.5 tsk havsalt
  • frisk kørvel
  • brøndkarse
  • karse

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom kyllingebrysterne i en gryde, dæk med vand, kom laurbærblade og peberkorn ved.

  • 2.
    Kog i ca. 30-40 min. ved svag varme.

  • 3.
    Sigt suppen fra og gem den.

  • 4.
    Kom 50 g. smør i en gryde, lad det bruse op.

  • 5.
    Kom melet ved og rør det rundt, så melet bliver bagt af.

  • 6.
    Kom lidt af hønsefonden i gryden og rør rundt, det kan være lidt sejt til at starte med, men røres ud ved at tilsætte saucen mere hønsefond, pisk til ensartet konsistens.

  • 7.
    Når saucen er rørt blankt, tilsæt fløden og rør jævnligt så det ikke sætter sig i bunden.

  • 8.
    Dræn hvide aspargessnitter - men gem væsken, hvis der er brug for mere til saucen.

  • 9.
    Smag til med hvide aspargesstykker, grønne snittede asparges, appelsinskal, kværnet peber og salt.

  • 10.
    Varm tarteletter efter anvisningen på pakken og anret tarteletter med fyldet, pynt med krydderurter og servér.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11897 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
378 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 37.1 %8.3 g
Kulhydrat: 34.5 %7.7 g
Fedt: 28.4 %2.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;