4 personer
10 stk. Gestus tarteletter
3 stk. kyllingebryst ca. 600 g
1 liter vand
3 stk. laurbærblade
10 stk. peberkorn
4 stk. kardemommekapsler
Saucen:
50 g smør
50 g hvedemel
6 dl hønsefond
1,5 dl fløde
Fyld:
1 ds. hvide aspargessnitter (240 g)
150 g grønne asparges, fintsnittet
skal af 1 usprøjtet appelsin
kværnet peber
½ tsk. sea salt
Pynt: kørvel, brøndkarse alm. karse
Kom kyllingebrysterne i en gryde, dæk med vand, kom laurbærblade og peberkorn ved.
Kog i ca. 30-40 min. ved svag varme. Sigt suppen fra og gem den.
Kom 50 g. smør i en gryde, lad det bruse op. Kom melet ved og rør det rundt, så melet bliver bagt af.
Kom lidt af hønsefonden i gryden og rør rundt, det kan være lidt sejt til at starte med, men røres ud ved at tilsætte saucen mere hønsefond, pisk til ensartet konsistens.
Når saucen er rørt blankt, tilsæt fløden og rør jævnligt så det ikke sætter sig i bunden.
Dræn hvide aspargessnitter - men gem væsken, hvis der er brug for mere til saucen.
Smag til med hvide aspargesstykker, grønne snittede asparges, appelsinskal, kværnet peber og salt.
Varm tarteletter efter anvisningen på pakken og anret tarteletter med fyldet, pynt med krydderurter og servér.
Energi pr. person: 2553 kJ / 608 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 25 %
Fedt: 57 %
Kulhydrat: 18 %