Tarte au citron

fork and spoon
Dessert
clock
60-90 min
Citron
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Mørdej

150 g hvedemel

60 g flormelis

75 g blødt smør

2 æggeblommer

 

Citroncreme

3 blad husblas

2½ dl citronsaft (ca. 6-7 citroner)

160 g lyst rørsukker

2 æg, str. M/L

60 g koldt smør, i tern

 

I øvrigt

Papir

1 spsk flormelis

Rød skovsyre

Sådan gør du

Tarte au citron

Tarte au citron er en favorit blandt sommertærterne. den friske tærte fyldt med syrlig citroncreme, sprød og knasende mørdej, sød flormelis og en fløjlsblød marengs. det er sand magi for ganen og maven. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.

Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time. Rul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse og kom dejen op i en ønskede tærteform (evt. en aflang tærte 7 x 22 cm). Blindbag tærten ved at ligge bagepapir ovenpå i tærtedejen og hæld bønner/linser i til kanten af tærtefadet, bag tærten i ca. 10 min. ved 190 °C varmluft.

Fjern bagepapir og bønner/linser, og bag herefter tærten færdig i 5-10 min.Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen og rør sammen. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner. Tilsæt den udblødte husblas sammen med smørret, og rør det ud i massen. Hæld citroncremen op i den bagte tærte og stil tærten på køl i 2 timer.

 

Klip nogle halvcirkler i forskellige størrelser og læg dem på tærten. Drys med flormelis og fjern papiret.
Pynt med blomster eller rød skovsyre (brug hvad du har i haven eller kan skaffe efter sæson, se side 7 for inspiration).

 

Energi pr. person: 1277,3 KJ/305,1 Kcal

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 3,9 g.

Kulhydrat: 39,2 g.

Fedt: 14,8 g