HjemOpskrifterTandooritorsk med raita og garlic naan

Tandooritorsk med raita og garlic naan

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk tandoorikrydderi eller garam masala
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 1 tsk koncentreret tomatpuré
  • salt & sort peber
  • 4 torskefileter eller anden fast hvid fisk
  • 1 agurk
  • 250 g græsk yoghurt
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 2 spsk smør
  • 1 fed hvidløg
  • 4 naanbrød
  • 1 bæger frisk koriander

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør tandoori-krydderi sammen med olie og tomatpuré.

  • 2.
    Krydr med lidt salt og peber.

  • 3.
    Gnid fisken ind i blandingen, og grill den 2 min. pr. side.

  • 4.
    Gerne med citronsaft eller citronskive under grillnet.

  • 5.
    Til mager fisk som torsk kan man med fordel bruge et grillnet.

  • 6.
    Brug en skræller til at skrælle lange strimler af agurken, og læg dem til side.

  • 7.
    Du skal kun lave skræller af cirka halvdelen af agurken.

  • 8.
    Skær resten af agurken i små tern, og rør dem sammen med yoghurt og 2 spsk. citronsaft.

  • 9.
    Krydr med lidt salt og peber, og kom de lange strimler af agurk over.

  • 10.
    Skær resten af citronen i både til fisken.

  • 11.
    Smelt smørret.

  • 12.
    Hak hvidløget fint, og kom det i smørret.

  • 13.
    Varm naan på grillen eller i ovn, og kom det smeltede hvidløgssmør over sammen med grofthakket koriander.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8825 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
685 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 8.7 %3.5 g
Kulhydrat: 52.2 %21.0 g
Fedt: 39.1 %7.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;