HjemOpskrifterTamilske forårsruller

Tamilske forårsruller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 200 g hvidkål
  • 200 g gulerødder (ca. 3 stk)
  • 1 porre
  • 1 stort løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød eller kylling
    krydderiblanding:
    • 1.5 tsk salt
    • 2 tsk mildt chilipulver
    • 0.5 tsk sort peber
    • 0.25 tsk stødt spidskommen
    • 0.25 tsk fennikelfrø
    • 0.25 tsk stødt koriander
    • 0.25 tsk stødt kanel
    • 0.25 tsk stødt gurkemeje
    • 1 dl ært
      dej:
      • 300 g hvedemel
      • 5 dl vand
      • 1 tsk salt
      • 20 g smør
      • 2 æggehvider
      • 200 g rasp
      • 0.5- 1 liter fritureolie

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Skræl og riv gulerødderne.

      • 2.
        Snit hvidkål, porre og løg fint.

      • 3.
        Bland alle krydderierne sammen.

      • 4.
        Varm olivenolien og brun løgene.

      • 5.
        Tilsæt kød og krydderiblanding.

      • 6.
        Når kødet er brunet, tilsæt da hvidkål, porre, løg og ærter.

      • 7.
        Lad det småsimre i 15 min. og lad det herefter afkøle.

      • 8.
        Bland mel, vand og salt i en skål.

      • 9.
        Steg dejen i smør på en pande, som man gør det med pandekager, men steg kun dejen på den ene side.

      • 10.
        Tag dejen af panden med den ubagte side opad, og kom kødfyldet midt på pandekagen.

      • 11.
        Fold den sammen og fortsæt fremgangsmåden til dej og fyld er opbrugt.

      • 12.
        Vend forårsrullerne i æggehvider og derefter i rasp.

      • 13.
        Varm fritureolien i en gryde, og steg rullerne til de er lysebrune.

      • 14.
        Energi pr. person: 4041KJ/965Kcal.

      • 15.
        Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 7,2 g.

      • 16.
        Kulhydrat: 17,8 g.

      • 17.
        Fedt: 7,5 g.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      46866 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      1451 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.6 g
      Protein: 6 %5.1 g
      Kulhydrat: 14.2 %12.1 g
      Fedt: 79.8 %31.3 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;