Tamilske forårsruller

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

200 g gulerødder (ca. 3 stk)
200 g hvidkål
1 porre 

1 stort løg
1 spsk olivenolie.
500 g hakket oksekød eller kylling
Krydderiblanding: 1,5 tsk salt

2 tsk chilipulver
½ tsk peber
¼ tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt fennikelfrø
¼ tsk koriander
¼ tsk kanel
¼ tsk gurkemeje
1 dl ærter

Dej: 300 g mel
5 dl vand
1 tsk salt
20 g smør
2 æggehvider
200 g rasp
½ - 1 liter fritureolie

Sådan gør du

Skræl og riv gulerødderne. Snit hvidkål, porre og løg fint. Bland alle krydderierne sammen. Varm olivenolien og brun løgene. Tilsæt kød og krydderiblanding. Når kødet er brunet, tilsæt da hvidkål, porre, løg og ærter. Lad det småsimre i 15 min. og lad det herefter afkøle. Bland mel, vand og salt i en skål. Steg dejen i smør på en pande, som man gør det med pandekager, men steg kun dejen på den ene side. Tag dejen af panden med den ubagte side opad, og kom kødfyldet midt på pandekagen. Fold den sammen og fortsæt fremgangsmåden til dej og fyld er opbrugt. Vend forårsrullerne i æggehvider og derefter i rasp. Varm fritureolien i en gryde, og steg rullerne til de er lysebrune.

Energi pr. person: 4041KJ/965Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,2 g.
Kulhydrat: 17,8 g.
Fedt: 7,5 g.