Syltede æbler med vanilje og kardemomme

30-60 min
4 personer

Ingredienser

Giver 4 store sylteglas

2 kg æbler

1 l æblemost

200 g sukker

2 dl vand

2 vaniljestænger

1 tsk stødt kardemomme

Skræl æblerne, fjern kærnehuset og del æblerne i kvarte. Kog æblemost sammen med sukker, vand, flækkede og udskrabede vaniljejstænger og kardemomme. Blanchér æblerne et par stykker ad gangen i siruppen i et par minutter, tag dem op og kom dem i skoldede sylteglas. Hæld den skoldhede sirup over æblerne og luk glassene tæt. Lad dem køle af og opbevar dem herefter køligt. Kan holde sig 1-2 måneder. 

Brug de syltede æbler til en hurtig trifli med flødeskum og makroner, som fyld i apple pie eller i en crumble. 

 

Energi pr. person: 288KJ/69Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 0,2 g.
Kulhydrat: 17 g.
Fedt: 0,2 g.

Syltede æbler

Skræl æblerne, fjern kærnehuset og del æblerne i kvarte. Kog æblemost sammen med sukker, vand, flækkede og udskrabede vaniljejstænger og kardemomme. Blanchér æblerne et par stykker ad gangen i siruppen i et par minutter, tag dem op og kom dem i skoldede sylteglas. Hæld den skoldhede sirup over æblerne og luk glassene tæt. Lad dem køle af og opbevar dem herefter køligt. Kan holde sig 1-2 måneder. 

Brug de syltede æbler til en hurtig trifli med flødeskum og makroner, som fyld i apple pie eller i en crumble. 

 

Energi pr. person: 288KJ/69Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 0,2 g.
Kulhydrat: 17 g.
Fedt: 0,2 g.