HjemOpskrifterSyltede æbler med vanilje og kardemomme

Syltede æbler med vanilje og kardemomme

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 liter æblemost
  • 2 kg æbler
  • 200 g sukker
  • 2 dl vand
  • 2 vaniljestænger
  • 1 tsk stødt kardemomme

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl æblerne, fjern kærnehuset og del æblerne i kvarte.

  • 2.
    Kog æblemost sammen med sukker, vand, flækkede og udskrabede vaniljejstænger og kardemomme.

  • 3.
    Blanchér æblerne et par stykker ad gangen i siruppen i et par minutter, tag dem op og kom dem i skoldede sylteglas.

  • 4.
    Hæld den skoldhede sirup over æblerne og luk glassene tæt.

  • 5.
    Lad dem køle af og opbevar dem herefter køligt.

  • 6.
    Kan holde sig 1-2 måneder.

  • 7.
    Brug de syltede æbler til en hurtig trifli med flødeskum og makroner, som fyld i apple pie eller i en crumble.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8770 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
257 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 0.4 %0.1 g
Kulhydrat: 98.7 %14.9 g
Fedt: 0.9 %0.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;