Svampesuppe med blomkål og purløg

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Svampesuppe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

25 g smør
500 g blomkål, renset og skåret i buketter
1 skrællet bagekartoffel skåret i tern
100 g. hakket løg
150 g. rensede Svampe, fx østershatte skåret mindre stykker
5 g. olivenolie
1/2 liter hønsebouillon
4 dl. sødmælk
2 dl. piskefløde
Salt og kværnet peber

150 g. rensede østershatte til fyld i suppen
10 g. frisk hakket purløg

Groft brød

Sådan gør du

Tilberedning: Smelt smør ved lav varme i gryden sammen med blomkål, kartofler og løg. Læg låg på gryden, og lad grønsagerne dampe ved lav varme i ca. 10 min. eller til de er bløde.

Rist imens på en meget varm pande alle svampene i lidt olie – gerne af flere omgange. Sæt halvdelen til side, og hæld resten i gryden. Tilsæt bouillon og kog suppen op.

Tilsæt derefter mælken og kog forsigtigt suppen op igen. Kog suppen igennem i ca. 15 min. Eller til grønsagerne er møre. Blend suppen med en stavblender og hæld derefter fløden i. Varm suppen igennem og smag til med salt og kværnet peber.

Drys med purløg, de resterende svampe og servér med groft brød.