HjemOpskrifterSvampesuppe med blomkål og purløg

Svampesuppe med blomkål og purløg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g blomkål renset og skåret i buketter
  • 25 g smør
  • 1 skrællet bagekartoffel i tern
  • 100 g hakket løg
  • 150 g rensede svampe skåret i mindre stykker
  • 5 g olivenolie
  • 0.5 liter hønsebouillon
  • 4 dl sødmælk
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • salt & friskkværnet peber
  • 150 g rensede østershatte til fyld i suppen
  • 10 g hakket purløg
  • groft brød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tilberedning: Smelt smør ved lav varme i gryden sammen med blomkål, kartofler og løg.

  • 2.
    Læg låg på gryden, og lad grønsagerne dampe ved lav varme i ca. 10 min. eller til de er bløde.

  • 3.
    Rist imens på en meget varm pande alle svampene i lidt olie – gerne af flere omgange.

  • 4.
    Sæt halvdelen til side, og hæld resten i gryden.

  • 5.
    Tilsæt bouillon og kog suppen op.

  • 6.
    Tilsæt derefter mælken og kog forsigtigt suppen op igen.

  • 7.
    Kog suppen igennem i ca. 15 min.

  • 8.
    Eller til grønsagerne er møre.

  • 9.
    Blend suppen med en stavblender og hæld derefter fløden i.

  • 10.
    Varm suppen igennem og smag til med salt og kværnet peber.

  • 11.
    Drys med purløg, de resterende svampe og servér med groft brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6752 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
295 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 10.5 %1.8 g
Kulhydrat: 24.4 %4.2 g
Fedt: 65.1 %5.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;