HjemOpskrifterSvampeomelet

Svampeomelet

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g blandede svampe
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk smør
  • 0.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • salt og sort peber
  • 6 æg

Sådan gør du

  • 1.
    Skær svampene i skiver, og hak hvidløget fint.

  • 2.
    Skær forårsløg i tynde skiver.

  • 3.
    Gem lidt af den øverste grønne del til at pynte omeletten med.

  • 4.
    Smelt 1 spsk. smør i en pande, og steg svampene ved høj varme til de begynder at brune.

  • 5.
    Kom hvidløg og forårsløg i, og krydr med salt og peber.

  • 6.
    Steg videre i et minut, tilsæt fløde og lad det koge ind og tykne.

  • 7.
    Tag svampene op af panden og læg til side.

  • 8.
    Tør panden af, og smelt resten af smørret i den.

  • 9.
    Pisk æggene let sammen og krydr med lidt salt og peber.

  • 10.
    Kom dem i panden ved middel varme.

  • 11.
    Skub lidt rundt i dem i starten, og lad dem så være, mens omeletten sætter sig.

  • 12.
    Når den har sat sig, men stadig er cremet i toppen, kommes svampefyldet på den ene halvdel af æggene.

  • 13.
    Vip den anden halvdel over, og skub forsigtigt omeletten over på et fad.

  • 14.
    Drys med resten af forårsløget.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3818 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
512 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 21 %6.3 g
Kulhydrat: 6.9 %2.1 g
Fedt: 72.1 %10.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;