4 personer
250 g blandede svampe
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
2 spsk. smør
½ dl piskefløde
Salt og sort peber
6 æg
Skær svampene i skiver, og hak hvidløget fint. Skær forårsløg i tynde skiver. Gem lidt af den øverste grønne del til at pynte omeletten med. Smelt 1 spsk. smør i en pande, og steg svampene ved høj varme til de begynder at brune. Kom hvidløg og forårsløg i, og krydr med salt og peber. Steg videre i et minut, tilsæt fløde og lad det koge ind og tykne. Tag svampene op af panden og læg til side. Tør panden af, og smelt resten af smørret i den.
Pisk æggene let sammen og krydr med lidt salt og peber. Kom dem i panden ved middel varme. Skub lidt rundt i dem i starten, og lad dem så være, mens omeletten sætter sig. Når den har sat sig, men stadig er cremet i toppen, kommes svampefyldet på den ene halvdel af æggene. Vip den anden halvdel over, og skub forsigtigt omeletten over på et fad. Drys med resten af forårsløget.
Energi pr. person: 924KJ/221Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,8 g.
Kulhydrat: 2,3 g.
Fedt: 9,1 g.