4 personer
1,2 kg spareribs af gris
4 fed hvidløg
2 spsk revet frisk ingefær
1 dl ketchup
1 dl muscovadosukker
1 dl japansk soja
1 dl flydende honning
1 tsk røget paprika
Coleslaw:
2 mellemstore gulerødder
300 g rødkål
300 g hvidkål
0,5 løg
0,5 rødløg
1 tsk salt
1/2 dl hvidvinseddike
1 dl mayonnaise
1 dl yoghurt 10 %
2 spsk sukker
1 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
1 spsk dijonsennep
0,5 tsk kværnet sort peber
Kog vand op i en stor gryde. Kom spareribsene i vandet, og lad dem koge i ca. 30 minutter. Bland knust hvidløg og revet ingefær til en fin masse. Tilsæt ketchup, muscovadosukker, soja, honning og røget paprika til en barbecue-glace. Dup de kogte spareribs med et viskestykke, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med glace, og grill spareribsene i ovnen i ca. 30 minutter. Pensl med glace 2-3 gange undervejs.
Du kan også grille spareribsene på en forvarmet grill ved indirekte varme i ca. 30 minutter. Brug evt. en stegerist, så de ikke brænder fast på grillristen. Pensl fortsat 2-3 gange undervejs.
Skræl og riv gulerødderne. Skær rødkål, hvidkål, løg og rødløg i fine strimler. Kom grøntsagerne i en skål og bland med salt og hvidvinseddike. Lad blandingen stå i 10 minutter. Pres væsken ud af grøntsagerne, og tilsæt mayonnaise, yoghurt, sukker, citronsaft, finhakket hvidløg og dijonsennep. Smag til med kværnet sort peber. Anret de møre sticky spareribs sammen med coleslaw.
Energi pr. person: 3476 kJ/828 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 10,5 g
Kulhydrat: 10,0 g