HjemOpskrifterSundae med hindbærsyltede pærer, vaniljeis og chokoladesauce

Sundae med hindbærsyltede pærer, vaniljeis og chokoladesauce

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g sukker
  • 2 pærer
  • 2 dl vand
  • 100 g hindbær
  • 1½ dl sødmælk
  • 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 400 g vaniljeflødeis

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl pærerne og skær dem i halve.

  • 2.
    Fjern kernehuset og blomsten.

  • 3.
    Kog en lage af sukker og vand.

  • 4.
    Når sukkeret er smeltet kommes pærer og hindbær i.

  • 5.
    Lad det simre i 10 min. til pærerne er møre, men stadig har lidt bid.

  • 6.
    Sigt pærer og hindbær op af lagen og lad køle af.

  • 7.
    Varm mælken op til kogepunktet.

  • 8.
    Hak chokoladen fint og kom i en skål.

  • 9.
    Hæld den varme mælk over og smelt chokoladen ud i.

  • 10.
    Rør det sammen til en blank chokoladesauce.

  • 11.
    Server isen med pærer, hindbær og lun chokoladesauce.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8245 kj / 1971 kcal
Næringsindhold pr. 100g
611 kj / 146 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 6 %2.2 g
Kulhydrat: 59.6 %21.4 g
Fedt: 34.4 %5.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;