4 personer
2 pærer
100 g sukker
2 dl vand
100 g hindbær
1½ dl sødmælk
100 g mørk chokolade ca. 70% kakao
400 g vaniljeis
Skræl pærerne og skær dem i halve. Fjern kernehuset og blomsten. Kog en lage af sukker og vand. Når sukkeret er smeltet kommes pærer og hindbær i. Lad det simre i 10 min. til pærerne er møre, men stadig har lidt bid. Sigt pærer og hindbær op af lagen og lad køle af. Varm mælken op til kogepunktet. Hak chokoladen fint og kom i en skål. Hæld den varme mælk over og smelt chokoladen ud i. Rør det sammen til en blank chokoladesauce. Server isen med pærer, hindbær og lun chokoladesauce.
Energi pr. person: 866KJ/207Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,3 g.
Kulhydrat: 21,4 g.
Fedt: 6,6 g.