Sundae med hindbærsyltede pærer, vaniljeis og chokoladesauce

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
sundae med hindbaersyltede paerer
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 pærer

100 g sukker

2 dl vand

100 g hindbær

1½ dl sødmælk

100 g mørk chokolade ca. 70% kakao

400 g vaniljeis

Sådan gør du

Skræl pærerne og skær dem i halve. Fjern kernehuset og blomsten. Kog en lage af sukker og vand. Når sukkeret er smeltet kommes pærer og hindbær i. Lad det simre i 10 min. til pærerne er møre, men stadig har lidt bid. Sigt pærer og hindbær op af lagen og lad køle af. Varm mælken op til kogepunktet. Hak chokoladen fint og kom i en skål. Hæld den varme mælk over og smelt chokoladen ud i. Rør det sammen til en blank chokoladesauce. Server isen med pærer, hindbær og lun chokoladesauce.

Energi pr. person: 866KJ/207Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 2,3 g.

Kulhydrat: 21,4 g.

Fedt: 6,6 g.