Stikkelsbær chutney til ost

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Stikkelsbær chutney
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

500 g stikkelsbær

1 løg

1 spsk. neutraltsmagende olie

1 spsk. sennepsfrø

½ tsk. korianderfrø (eller stødt koriander)

½ tsk. hele hvide peberkorn

1 tsk. revet usprøjtet appelsinskal

1 dl lagereddike

75 g rørsukker

½ tsk. groft salt 

Sådan gør du

Nip blomsten af stikkelsbærrene og skær løget i små tern. Varm olien i en gryde og kom løg og stikkelsbær i. Svits det i et par minutter og tilsæt så sennepsfrø samt knuste korianderfrø og peberkorn. Steg videre et minut til sennepsfrøene begynder at poppe. Tilsæt så appelsinskal, eddike, sukker og salt og lad chutneyen simre i 15-20 min.

Tilsæt evt. lidt vand, hvis den koger tør. Hæld den på skoldede glas og lad køle af.

 

Energi pr. person: 244KJ/58,3 Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0,9 g.
Kulhydrat: 15,2 g.
Fedt: 2,1 g.