HjemOpskrifterStikkelsbær chutney til ost

Stikkelsbær chutney til ost

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 500 g stikkelsbær
  • 1 zittauerløg
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 1 spsk sennepsfrø
  • ½ tsk korianderfrø (eller stødt koriander)
  • ½ tsk hele hvid peber
  • 1 tsk revet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 dl lagereddike
  • 75 g rørsukker
  • ½ tsk groft salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Nip blomsten af stikkelsbærrene og skær løget i små tern.

  • 2.
    Varm olien i en gryde og kom løg og stikkelsbær i.

  • 3.
    Svits det i et par minutter og tilsæt så sennepsfrø samt knuste korianderfrø og peberkorn.

  • 4.
    Steg videre et minut til sennepsfrøene begynder at poppe.

  • 5.
    Tilsæt så appelsinskal, eddike, sukker og salt og lad chutneyen simre i 15-20 min.

  • 6.
    Tilsæt evt. lidt vand, hvis den koger tør.

  • 7.
    Hæld den på skoldede glas og lad køle af.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2957 kj / 707 kcal
Næringsindhold pr. 100g
378 kj / 90 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 5.8 %1.3 g
Kulhydrat: 68.2 %15.2 g
Fedt: 26 %2.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;