Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Stifado med kylling og krydrede ris

Bedømmelse (21)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

700 g kyllingebrystfilet 

300 g skalotteløg

300 g gulerødder

3 spsk olivenolie

25 g smør

2 spsk tomatkoncentrat

2 dl hvidvin

2 stk kanelstænger

100 g svesker uden sten

3 stk laurbærblade

1 ds hakkede tomater

3 dl grønsagsbouillon

Salt og peber


Krydrede ris:

1 stort løg

25 g smør til stegning

2 tsk spidskommen

4 dl ris 

1 kanelstang

2 stk hele nelliker

2 stk laurbærblade

6 dl grønsagsbouillon

1 dl hakket mynte


Pynt: Persille

Skær kyllingefilet i store tern. Pil skalotteløg og skær dem evt. i halve. Skræl og skær gulerødder i skrå skiver. Varm olivenolie og smør op i en støbejernsgryde, og brun kyllingestykker på alle sider. Tilsæt skalotteløg og gulerødder, og lad det sautere i 2 minutter. Tilsæt tomatkoncentrat, hvidvin, kanelstænger, svesker, laurbærblade, hakkede tomater og grønsagsbouillon. Lad det simre under låg i 25 minutter. Smag til med salt og kværnet peber.

Lav nu de krydrede ris: Hak løg, og varm smørret op i en gryde, til det bruser. Sautér løg sammen med spidskommen. Tilsæt ris, kanelstang, nelliker og laurbærblade og varm det godt igennem.
Tilsæt grønsagsbouillon, og lad det koge ved svag varme under låg i 12 minutter. Lad risene trække i 10 minutter. Vend hakket mynte i de krydrede ris. 

Anret stifado i dybe tallerkener med krydrede ris og persille på toppen.

 

Energi pr. person: 3330 kJ / 793 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 9,5 g
Alkohol: 0,5 g 

Stifado med kylling og krydrede ris

Skær kyllingefilet i store tern. Pil skalotteløg og skær dem evt. i halve. Skræl og skær gulerødder i skrå skiver. Varm olivenolie og smør op i en støbejernsgryde, og brun kyllingestykker på alle sider. Tilsæt skalotteløg og gulerødder, og lad det sautere i 2 minutter. Tilsæt tomatkoncentrat, hvidvin, kanelstænger, svesker, laurbærblade, hakkede tomater og grønsagsbouillon. Lad det simre under låg i 25 minutter. Smag til med salt og kværnet peber.

Lav nu de krydrede ris: Hak løg, og varm smørret op i en gryde, til det bruser. Sautér løg sammen med spidskommen. Tilsæt ris, kanelstang, nelliker og laurbærblade og varm det godt igennem.
Tilsæt grønsagsbouillon, og lad det koge ved svag varme under låg i 12 minutter. Lad risene trække i 10 minutter. Vend hakket mynte i de krydrede ris. 

Anret stifado i dybe tallerkener med krydrede ris og persille på toppen.

 

Energi pr. person: 3330 kJ / 793 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 9,5 g
Alkohol: 0,5 g