HjemOpskrifterStifado med kylling og krydrede ris

Stifado med kylling og krydrede ris

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g kyllingefileter (bryst)
  • 300 g skalotteløg
  • 300 g gulerødder
  • 3 spsk olivenolie
  • 25 g smør
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 dl hvidvin
  • 2 kanelstænger
  • 100 g svesker uden sten
  • 3 laurbærblade
  • 1 dåse hakket tomat
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • salt & sort peber
krydrede ris
  • 1 stort løg
  • 25 g smør til stegning
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 4 dl ris
  • 1 kanelstang
  • 2 hele nelliker
  • 2 laurbærblade
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl hakket mynte
  • 1 pynt: kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kyllingefilet i store tern.

  • 2.
    Pil skalotteløg og skær dem evt. i halve.

  • 3.
    Skræl og skær gulerødder i skrå skiver.

  • 4.
    Varm olivenolie og smør op i en støbejernsgryde, og brun kyllingestykker på alle sider.

  • 5.
    Tilsæt skalotteløg og gulerødder, og lad det sautere i 2 minutter.

  • 6.
    Tilsæt tomatkoncentrat, hvidvin, kanelstænger, svesker, laurbærblade, hakkede tomater og grønsagsbouillon.

  • 7.
    Lad det simre under låg i 25 minutter.

  • 8.
    Smag til med salt og kværnet peber.

  • 9.
    Lav nu de krydrede ris: Hak løg, og varm smørret op i en gryde, til det bruser.

  • 10.
    Sautér løg sammen med spidskommen.

  • 11.
    Tilsæt ris, kanelstang, nelliker og laurbærblade og varm det godt igennem.

  • 12.
    Tilsæt grønsagsbouillon, og lad det koge ved svag varme under låg i 12 minutter.

  • 13.
    Lad risene trække i 10 minutter.

  • 14.
    Vend hakket mynte i de krydrede ris.

  • 15.
    Anret stifado i dybe tallerkener med krydrede ris og persille på toppen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14254 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
413 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 23 %5.6 g
Kulhydrat: 45.2 %11.0 g
Fedt: 27.8 %3.1 g
Alkohol: 4 %0.6 g
;