4 personer
700 g kyllingebrystfilet
300 g skalotteløg
300 g gulerødder
3 spsk olivenolie
25 g smør
2 spsk tomatkoncentrat
2 dl hvidvin
2 stk kanelstænger
100 g svesker uden sten
3 stk laurbærblade
1 ds hakkede tomater
3 dl grønsagsbouillon
Salt og peber
Krydrede ris:
1 stort løg
25 g smør til stegning
2 tsk spidskommen
4 dl ris
1 kanelstang
2 stk hele nelliker
2 stk laurbærblade
6 dl grønsagsbouillon
1 dl hakket mynte
Pynt: Persille
Skær kyllingefilet i store tern. Pil skalotteløg og skær dem evt. i halve. Skræl og skær gulerødder i skrå skiver. Varm olivenolie og smør op i en støbejernsgryde, og brun kyllingestykker på alle sider. Tilsæt skalotteløg og gulerødder, og lad det sautere i 2 minutter. Tilsæt tomatkoncentrat, hvidvin, kanelstænger, svesker, laurbærblade, hakkede tomater og grønsagsbouillon. Lad det simre under låg i 25 minutter. Smag til med salt og kværnet peber.
Lav nu de krydrede ris: Hak løg, og varm smørret op i en gryde, til det bruser. Sautér løg sammen med spidskommen. Tilsæt ris, kanelstang, nelliker og laurbærblade og varm det godt igennem.
Tilsæt grønsagsbouillon, og lad det koge ved svag varme under låg i 12 minutter. Lad risene trække i 10 minutter. Vend hakket mynte i de krydrede ris.
Anret stifado i dybe tallerkener med krydrede ris og persille på toppen.
Energi pr. person: 3330 kJ / 793 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 9,5 g
Alkohol: 0,5 g