Sticky chili kyllingelår med risnudler

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Sticky chili kyllingelår med risnudler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 hele kyllingelår

Salt og sort peber

300 g gulerødder

½ spidskål

1 bundt forårsløg

25 g ingefær

1 fed hvidløg

150 g sød chilisauce

Juice af 2 lime

6 spsk. sojasauce

200 g risnudler

1 bakke bønnespirer

Evt. 1 chili

Sådan gør du

Læg kyllingelårene i en bradepande, hvor grøntsagerne også vil kunne være senere. Krydr kyllingen med salt og peber, og forsteg den i ovnen ved 200°C i 20 min. Skræl imens gulerødder, og skær dem i tynde stænger. Snit spidskålen groft, og skær forårsløg i skiver – gem lidt af forårsløgene til pynt. Hak ingefær og hvidløg fint, og bland det sammen med grøntsagerne. Rør chilisauce, limejuice og 
sojasauce sammen til en marinade. Når kyllingelårene har været i ovnen i 15 min., tages de ud. 
Tag lårene op af bradepanden, og læg grøntsagerne i. Kom kyllingen oven på, hæld marinade over kylling og grøntsager, og steg færdig i 20 min. Kog risnudlerne efter pakkens anvisning. Vend 
dem sammen med de ovnstegte grøntsager, bønnespirer og den sticky sauce, der dannes i brade-
panden. Pynt med de rå forårsløg, og server sammen med kyllingen og evt. lidt chili.

 

Energi pr. person: 2795KJ/668Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 8,1 g. 
Kulhydrat: 13,5 g. 
Fedt: 3,7 g.