HjemOpskrifterSticky chili kyllingelår med risnudler

Sticky chili kyllingelår med risnudler

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 kyllingelår
  • salt og sort peber
  • 300 g gulerødder
  • 0.5 spidskål
  • 1 bundt forårsløg
  • 25 g frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g sød chilisauce
  • juice af 2 limefrugter
  • 6 spsk sojasauce
  • 200 g tørrede risnudler
  • 1 bakke bønnespire
  • Evt. 1 frisk chili

Sådan gør du

  • 1.
    Læg kyllingelårene i en bradepande, hvor grøntsagerne også vil kunne være senere.

  • 2.
    Krydr kyllingen med salt og peber, og forsteg den i ovnen ved 200°C i 20 min.

  • 3.
    Skræl imens gulerødder, og skær dem i tynde stænger.

  • 4.
    Snit spidskålen groft, og skær forårsløg i skiver – gem lidt af forårsløgene til pynt.

  • 5.
    Hak ingefær og hvidløg fint, og bland det sammen med grøntsagerne.

  • 6.
    Rør chilisauce, limejuice og sojasauce sammen til en marinade.

  • 7.
    Når kyllingelårene har været i ovnen i 15 min., tages de ud.

  • 8.
    Tag lårene op af bradepanden, og læg grøntsagerne i.

  • 9.
    Kom kyllingen oven på, hæld marinade over kylling og grøntsager, og steg færdig i 20 min.

  • 10.
    Kog risnudlerne efter pakkens anvisning.

  • 11.
    Vend dem sammen med de ovnstegte grøntsager, bønnespirer og den sticky sauce, der dannes i brade- panden.

  • 12.
    Pynt med de rå forårsløg, og server sammen med kyllingen og evt. lidt chili.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8838 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
466 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 18.9 %5.2 g
Kulhydrat: 57.5 %15.8 g
Fedt: 23.6 %3.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;