4 personer
4 hele kyllingelår
Salt og sort peber
300 g gulerødder
½ spidskål
1 bundt forårsløg
25 g ingefær
1 fed hvidløg
150 g sød chilisauce
Juice af 2 lime
6 spsk. sojasauce
200 g risnudler
1 bakke bønnespirer
Evt. 1 chili
Læg kyllingelårene i en bradepande, hvor grøntsagerne også vil kunne være senere. Krydr kyllingen med salt og peber, og forsteg den i ovnen ved 200°C i 20 min. Skræl imens gulerødder, og skær dem i tynde stænger. Snit spidskålen groft, og skær forårsløg i skiver – gem lidt af forårsløgene til pynt. Hak ingefær og hvidløg fint, og bland det sammen med grøntsagerne. Rør chilisauce, limejuice og
sojasauce sammen til en marinade. Når kyllingelårene har været i ovnen i 15 min., tages de ud.
Tag lårene op af bradepanden, og læg grøntsagerne i. Kom kyllingen oven på, hæld marinade over kylling og grøntsager, og steg færdig i 20 min. Kog risnudlerne efter pakkens anvisning. Vend
dem sammen med de ovnstegte grøntsager, bønnespirer og den sticky sauce, der dannes i brade-
panden. Pynt med de rå forårsløg, og server sammen med kyllingen og evt. lidt chili.
Energi pr. person: 2795KJ/668Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g.
Kulhydrat: 13,5 g.
Fedt: 3,7 g.