HjemOpskrifterStenbiderpizza

Stenbiderpizza

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2.5 g gær
  • 5 g groft salt
  • 1.25 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 225 g hvedemel
  • 1 røget stenbider
  • 150 g stenbiderrogn
  • 1 rødløg
  • 1 bundt purløg
  • 200 g creme fraiche 38%
  • maldon salt og sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Opløs gær i vand og bland salt og olivenolie i.

  • 2.
    Tilsæt melet og ælt dejen i 10 min. på maskine eller grundigt i hånden.

  • 3.
    Form dejen til to flade boller og stil dem til hævning i en skål dækket med plastfolie et døgn i køleskabet.

  • 4.
    Næste dag opvarmes ovnen til 250°C Brug gerne en pizzasten.

  • 5.
    Form dejen til to tynde pizzabunde og bag dem 6-7 min. i den varme ovn.

  • 6.
    Lad bundene køle en smule af.

  • 7.
    Pluk kødet af stenbideren og skær løget i meget tynde strimler.

  • 8.
    Smør creme fraiche på pizzabundene og top med stenbider, stenbiderrogn, løg og klippet purløg.

  • 9.
    Krydr med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7932 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
947 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 8.7 %4.9 g
Kulhydrat: 38.9 %21.6 g
Fedt: 52.4 %13.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;