4 personer
4 sildefileter
2 tsk. dijonsennep
Salt og sort peber
100 g groft rugmel
25 g smør
Marinade:
125 g rabarber
3 dl æblecidereddike
100 g sukker
1 tsk. hvid peber
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. groft salt
1 tsk. korianderfrø (eller 1 tsk. stødt koriander)
4 kviste citrontimian
1 rødløg
Klip rygfinnen af sildefileterne. Smør sildene på indersiden med sennep og krydr med salt og peber. Fold dem én gang på tværs. Vend fisken i rugmel og steg i smør, ca. 2-3 min. pr. side. Læg fisken over i et fad.
Skær rabarber i skiver og kom i en gryde sammen med æblecidereddike, sukker, peberkorn, salt, korianderfrø og timian. Kog det op, til salt og sukker er opløst. Skær rødløg i tynde skiver og fordel over sildene. Hæld til sidst marinaden over og lad det trække i 30 min.
Pynt evt. med ekstra timian.
Energi pr. person: 1050KJ/251Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,8 g.
Kulhydrat: 8,6 g.
Fedt: 10,2 g.