HjemOpskrifterStegte sild i kryddermarinade

Stegte sild i kryddermarinade

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 8 dobbelt sildefileter
  • 2 spsk kapers, hakket
  • 1 potte dild, plukket
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 dl rugmel
  • solsikkeolie, til stegning
  • smør, til stegning
Marinade:
  • 1 dl æblemost
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl sukker
  • 2 kanelstænger
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk salt
  • 10 stk. sort peber
  • 10 korianderfrø
  • 4 hele nelliker
Pynt:
  • revet peberrod
Tilbehør:
  • groft rugbrød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog alle ingredienser op til kryddermarinaden i 10 minutter og lad marinaden køle af.

  • 2.
    Skyl og dup sildefileter tørre.

  • 3.
    Klip rygfinnerne af.

  • 4.
    Læg sildene med skindsiden nedad.

  • 5.
    Kom kapers, dild og dijonsennep på filetsiden og luk sammen på tværs.

  • 6.
    Vend dem i rugmel.

  • 7.
    Steg sildene ved medium varme i olie og smør i ca. 5 min. på hver side.

  • 8.
    Lad de stegte sild afkøle på et fad.

  • 9.
    Hæld den afkølede marinade over de stegte sild og servér med peberrod og rugbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7236 kj / 1729 kcal
Næringsindhold pr. 100g
823 kj / 197 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 19.7 %9.5 g
Kulhydrat: 42.7 %20.6 g
Fedt: 37.5 %8.4 g
Alkohol: 0.1 %0.0 g
;