HjemOpskrifterStegte sild med blommer og ingefærbroccoli - nøglehulsmærket opskrift

Stegte sild med blommer og ingefærbroccoli - nøglehulsmærket opskrift

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 dl rugmel
  • 400 g dobbelt sildefileter
  • 1½ tsk groft salt
  • sort peber
  • 18½ g olie
  • 300 g blommer
  • 3 spsk vand
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1½ tsk groft salt
  • sort peber
Lynstegt broccoli med rødløg og ingefær
  • 500 g broccoli
  • 1 rødløg
  • 18½ g olie
  • 2 spsk frisk ingefær revet
  • 2 spsk sojasauce
Tilbehør:
  • 300 g tørrede fuldkornsnudler

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog nudlerne efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

  • 2.
    Klip finnerne af sildefileterne, og vend dem i rugmel med 1 tsk salt og peber.

  • 3.
    Steg dem i olie på en sliplet pande til de er gyldne og gennemstegte.

  • 4.
    Halver blommerne og fjern stenene.

  • 5.
    Skær blommerne i både.

  • 6.
    Kog vand, sukker og eddike op i en gryde et par min.

  • 7.
    Kom blommebådene i og kog dem med 2 min.

  • 8.
    Smag til med ½ tsk salt og peber.

  • 9.
    Server kompotten varm til sildene.

  • 10.
    Skær broccolien i buketter og stokken i tern.

  • 11.
    Skær rødløget i tern.

  • 12.
    Varm 1 tsk olie op i en wok eller på en dyb stegepande.

  • 13.
    Kom broccoli og rødløg i wokken og steg det, mens der vendes rundt i dem hele tiden, ca. 3-4 min.

  • 14.
    Tilsæt ingefær og sojasovs og steg endnu 1 min.

  • 15.
    Server broccolien, nudler og kompot til silden.

  • 16.
    Tip Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte 1½ tsk groft salt til nudlernes kogevand. Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12379 kj / 2959 kcal
Næringsindhold pr. 100g
653 kj / 156 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 20.5 %7.9 g
Kulhydrat: 54.6 %21.0 g
Fedt: 24.9 %4.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;