Stegte sild med blommer og ingefærbroccoli - nøglehulsmærket opskrift

fork and spoon
Frokost
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer



400 g rensede sildefileter eller hornfisk

2 dl rugmel

1 tsk groft salt

peber

1 spsk olie

300 g blommer

3 spsk vand

3 spsk sukker

2 spsk æble- eller hvidvinseddike

½ tsk groft salt

peber



Lynstegt broccoli med rødløg og ingefær

500 g broccoli

1 rødløg

1 tsk olie

2 spsk friskreven ingefær

2 spsk sojasovs



Tilbehør

300 g fuldkorns ægnudler, rå vægt



 

Sådan gør du

Kog nudlerne efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Klip finnerne af sildefileterne, og vend dem i rugmel med 1 tsk salt og peber. Steg dem i olie på en sliplet pande til de er gyldne og gennemstegte.

Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i både. Kog vand, sukker og eddike op i en gryde et par min. Kom blommebådene i og kog dem med 2 min. Smag til med ½ tsk salt og peber. Server kompotten varm til sildene.

Skær broccolien i buketter og stokken i tern. Skær rødløget i tern. Varm 1 tsk olie op i en wok eller på en dyb stegepande. Kom broccoli og rødløg i wokken og steg det, mens der vendes rundt i dem hele tiden, ca. 3-4 min. Tilsæt ingefær og sojasovs og steg endnu 1 min. Server broccolien, nudler og kompot til silden.

Tip
Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte 1½ tsk groft salt til nudlernes kogevand.

Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen