HjemOpskrifterStegte kammuslinger med grillede asparges og ramsløgcreme

Stegte kammuslinger med grillede asparges og ramsløgcreme

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 30 g smør til stegning
  • 400 g kammuslinger
  • havsalt
  • 6 rosmarinkviste
  • 1 bundt grøn asparges
Ramsløgcreme:
  • 1.5 dl mayonnaise
  • 1.5 dl Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 bundt ramsløg grofthakket
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
  • salt & sort peber
Tilbehør:
  • groft brød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Blend mayonnaise med ramsløg i stavblender til cremen er ensartet.

  • 2.
    Vend cremefraiche, citronskal, saft, salt og kværnet peber i.

  • 3.
    Lad kammuslingerne dryppe godt af på køkkenrulle.

  • 4.
    Knæk bunden af de grønne asparges og skyl dem.

  • 5.
    Varm en pande op med halvdelen af smørret og lad det bruse op.

  • 6.
    Steg halvdelen af kammuslinger ved medium varme til de er gyldne og kødet er hvidt i ca. 2 min. på hver side.

  • 7.
    Steg derefter den anden halvdel.

  • 8.
    Krydr med seasalt.

  • 9.
    Stik en rosmarinkvist igennem kam­muslinger og server på kvist.

  • 10.
    Samtidig varmes en grillpande op, de hele grønne asparges grilles til de har fået grillstriber.

  • 11.
    Anret de grillede asparges på lune tallerkener sammen med kammuslinger på ros­marin­spyd og ramsløgcreme.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7113 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
640 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 12.6 %4.8 g
Kulhydrat: 4.7 %1.8 g
Fedt: 82.7 %14.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;