4 personer
400 g kammuslinger, optøet
30 g smør til stegning
Seasalt
6-8 stilke rosmarin
1 bdt. grønne asparges
Ramsløgcreme:
1 ½ dl Stokes Mayonnaise
1 ½ dl creme fraiche 18 %
1 bdt. ramsløg, grofthakket
Skal af 1 økologisk citron
1 tsk. citronsaft
Salt og peber
Tilbehør:
Groft brød
Blend mayonnaise med ramsløg i stavblender til cremen er ensartet. Vend cremefraiche, citronskal, saft, salt og kværnet peber i. Lad kammuslingerne dryppe godt af på køkkenrulle. Knæk bunden af de grønne asparges og skyl dem. Varm en pande op med halvdelen af smørret og lad det bruse op. Steg halvdelen af kammuslinger ved medium varme til de er gyldne og kødet er hvidt i ca. 2 min. på hver side. Steg derefter den anden halvdel. Krydr med seasalt. Stik en rosmarinkvist igennem kammuslinger og server på kvist. Samtidig varmes en grillpande op, de hele grønne asparges grilles til de har fået grillstriber. Anret de grillede asparges på lune tallerkener sammen med kammuslinger på rosmarinspyd og ramsløgcreme.