Stegte kammuslinger med grillede asparges og ramsløgcreme

fork and spoon
Forret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


400 g kammuslinger, optøet

30 g smør til stegning

Seasalt

6-8 stilke rosmarin

1 bdt. grønne asparges



Ramsløgcreme:

1 ½ dl Stokes Mayonnaise

1 ½ dl creme fraiche 18 %

1 bdt. ramsløg, grofthakket

Skal af 1 økologisk citron

1 tsk. citronsaft

Salt og peber



Tilbehør:

Groft brød

 

Sådan gør du

Blend mayonnaise med ramsløg i stavblender til cremen er ensartet. Vend cremefraiche, citronskal, saft, salt og kværnet peber i. Lad kammuslingerne dryppe godt af på køkkenrulle. Knæk bunden af de grønne asparges og skyl dem. Varm en pande op med halvdelen af smørret og lad det bruse op. Steg halvdelen af kammuslinger ved medium varme til de er gyldne og kødet er hvidt i ca. 2 min. på hver side. Steg derefter den anden halvdel. Krydr med seasalt. Stik en rosmarinkvist igennem kam­muslinger og server på kvist. Samtidig varmes en grillpande op, de hele grønne asparges grilles til de har fået grillstriber. Anret de grillede asparges på lune tallerkener sammen med kammuslinger på ros­marin­spyd og ramsløgcreme.