HjemOpskrifterStegt torsk med bacon, timian og svamperisotto

Stegt torsk med bacon, timian og svamperisotto

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g torskefileter
  • 8 skiver bacon
  • 4 stilke timianblade
svamperisotto:
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 4 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 1.2 l grøntsagsbouillon
  • 1 spsk olivenolie
  • 40 g tørrede kantareller, udblødte
  • 150 g østershatte i strimler
  • salt & friskkværnet peber
  • 150 g cherrytomater
  • 100 g ærter
  • 50 g revet parmesanost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær torsk i 4 portioner, fjern evt. ben og kom 2 stykker bacon i skiver omkring torsken.

  • 2.
    Stik en stilk timian i mellem fisk og bacon.

  • 3.
    Kom dem på bagepapir i et ovnfast fad.

  • 4.
    Ovnbages ved 225 grader° i 13-15 minutter.

  • 5.
    Til risotto: varm en stor gryde op med olivenolie og smør.

  • 6.
    Sauter løg i 10 minutter uden at det bruner.

  • 7.
    Kom risottoris ved og rør rundt med træske.

  • 8.
    Kom hvidvin ved og lad det bruse op.

  • 9.
    Stille og roligt hældes lidt grøntsagsbouillon ved under omrøring ved medium varme.

  • 10.
    Imens ristes udblødte afdryppede kantareller på en pande med lidt olivenolie sammen med østershatte og krydr med lidt salt og peber.

  • 11.
    Når al væden er rørt rundt efter cirka 20-25 minutter er risottoen cremet og lind.

  • 12.
    Vend forsigtigt svampeblandingen i sammen med hele cherrytomater og fine ærter.

  • 13.
    Lige inden servering vendes revet parmesanost i.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15064 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
497 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 22.5 %6.6 g
Kulhydrat: 34.4 %10.0 g
Fedt: 41.2 %5.5 g
Alkohol: 1.9 %0.3 g
;