Stegt torsk med bacon, timian og svamperisotto

30-60 min

Ingredienser

700 g torskefileter

8 skiver bacon

4 stilke frisk timian

 

Svamperisotto:

2 spsk. olivenolie

1 spsk. saltet smør

1 stort finthakket skalotteløg

4 dl risottoris

1 dl hvidvin

12 dl grøntsagsbouillon

1 spsk. olivenolie

40 g tørrede kantareller, udblødte

150 g østershatte i strimler

Salt og kværnet peber

150 g cherrytomat

100 g ærter

50 g revet parmesanost

Skær torsk i 4 portioner, fjern evt. ben og kom 2 stykker bacon i skiver omkring torsken. Stik en stilk timian i mellem fisk og bacon.

Kom dem på bagepapir i et ovnfast fad. Ovnbages ved 225 grader° i 13-15 minutter.

 

Til risotto: varm en stor gryde op med olivenolie og smør. Sauter løg i 10 minutter uden at det bruner.

Kom risottoris ved og rør rundt med træske. Kom hvidvin ved og lad det bruse op.

Stille og roligt hældes lidt grøntsagsbouillon ved under omrøring ved medium varme.

Imens ristes udblødte afdryppede kantareller på en pande med lidt olivenolie sammen med østershatte og krydr med lidt salt og peber.

Når al væden er rørt rundt efter cirka 20-25 minutter er risottoen cremet og lind.

Vend forsigtigt svampeblandingen i sammen med hele cherrytomater og fine ærter.

Lige inden servering vendes revet parmesanost i.

 

 

Energi pr. person:  4857 Kj/  1156 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,9 g.
Kulhydrat: 17,6 g.

Fedt: 5,5 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Skær torsk i 4 portioner, fjern evt. ben og kom 2 stykker bacon i skiver omkring torsken. Stik en stilk timian i mellem fisk og bacon.

Kom dem på bagepapir i et ovnfast fad. Ovnbages ved 225 grader° i 13-15 minutter.

 

Til risotto: varm en stor gryde op med olivenolie og smør. Sauter løg i 10 minutter uden at det bruner.

Kom risottoris ved og rør rundt med træske. Kom hvidvin ved og lad det bruse op.

Stille og roligt hældes lidt grøntsagsbouillon ved under omrøring ved medium varme.

Imens ristes udblødte afdryppede kantareller på en pande med lidt olivenolie sammen med østershatte og krydr med lidt salt og peber.

Når al væden er rørt rundt efter cirka 20-25 minutter er risottoen cremet og lind.

Vend forsigtigt svampeblandingen i sammen med hele cherrytomater og fine ærter.

Lige inden servering vendes revet parmesanost i.

 

 

Energi pr. person:  4857 Kj/  1156 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,9 g.
Kulhydrat: 17,6 g.

Fedt: 5,5 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN