Stegt rullepølse med fennikelfrø og løg

fork and spoon
Frokost
clock
120+ min
Rullepølse
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Saltlage
1 liter vand
100 g salt
10 g rørsukker
1 tsk hel allehånde
1 tsk sorte peberkorn
1 laurbærblad

1 svineslag til rullepølse, ca 1500 g
2 tsk fennikelfrø
1 spsk hvide peberkorn
1 løg
½ tsk stødt allehånde
1 spsk smør

Sådan gør du

Kog ingredienserne til lagen sammen og lad dem køle helt af. Læg svineslaget i lagen – f.eks. i en plasticpose – i 24 timer. Tag det op af lagen og dup det tørt med køkkenrulle.

Knus fennikelfrø og peber groft og bland med allehånde og revet løg. Læg slaget med indersiden opad. Smør krydderblandingen på i et jævnt lag og rul slaget sammen. Snør det stramt sammen med kødsnor og kog det i simrende vand i 2 timer.

Tag rullepølsen op af vandet, dup den tør og brun den på alle sider i en pande med smør. Læg den i pres i køleskabet – enten i en rullepølsepresse eller i en form med noget tungt over.

Energifordeling pr. person:
1421KJ/339Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 17 g.
Kulhydrat: 1,4 g.
Fedt: 15,3 g.