HjemOpskrifterStegt rullepølse med fennikelfrø og løg

Stegt rullepølse med fennikelfrø og løg

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
saltlage
  • 1 liter vand
  • 100 g fint salt
  • 10 g rørsukker
  • 1 tsk hel allehånde
  • 1 tsk sort peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • 1 griseslag ca. 1500 g
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 1 spsk hvid peberkorn
  • 1 løg
  • 0.5 tsk stødt allehånde
  • 1 spsk smør

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog ingredienserne til lagen sammen og lad dem køle helt af.

  • 2.
    Læg svineslaget i lagen – f.eks. i en plasticpose – i 24 timer.

  • 3.
    Tag det op af lagen og dup det tørt med køkkenrulle.

  • 4.
    Knus fennikelfrø og peber groft og bland med allehånde og revet løg.

  • 5.
    Læg slaget med indersiden opad.

  • 6.
    Smør krydderblandingen på i et jævnt lag og rul slaget sammen.

  • 7.
    Snør det stramt sammen med kødsnor og kog det i simrende vand i 2 timer.

  • 8.
    Tag rullepølsen op af vandet, dup den tør og brun den på alle sider i en pande med smør.

  • 9.
    Læg den i pres i køleskabet – enten i en rullepølsepresse eller i en form med noget tungt over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20218 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
603 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 32.8 %11.6 g
Kulhydrat: 2.1 %0.7 g
Fedt: 65.1 %10.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;