Stegt makrel med kartoffelsalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
stegt makrel
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

700 g frisk makrel i fileter 20 g smør til stegning salt og kværnet peber Kartoffelsalat: 800 g nye kartofler i mindre stykker 2 spsk. hakket dild 100 g forårsløg fint snittet 100 g cherry tomater i halve 100 g snack peber i tern 1 spsk. kapers ½ dl oliven olie 2 spsk. hvidvinseddike salt og kværnet peber

Sådan gør du

Del makrelfileten på midten, Man kan med fordel skære ned langs hver filet og skære benene fra. Der er lidt mere svind, men man undgår at få ben med ved servering.

Rengør de nye kartofler og koges til de er møre, men stadig faste. Overhældes med koldt

vand og køler af.

Bland alle de øvrige ingredienser sammen til kartoffel salaten. Skær kartofler i mundrette

stykker og bland det hele sammen. Kan med fordel laves i god tid og trækker på køl.

Varm en pande op med smør til stegning. Steg makrel fileter på skindsiden først i ca. 2-3

min og vendes derefter. Krydr med salt og peber.

Server kartoffelsalat med de stegte makrelfileter.