HjemOpskrifterStegt makrel med kartoffelsalat

Stegt makrel med kartoffelsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 20 g smør til stegning
  • ca. 5 makrelfileter
  • salt & sort peber
kartoffelsalat
  • 800 g nye kartofler i mindre stykker
  • 2 spsk hakket dild
  • 100 g fint snittet forårsløg
  • 100 g cherrytomater i halve
  • 100 g peberfrugter i tern
  • 1 spsk kapers
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • salt & friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Del makrelfileten på midten, Man kan med fordel skære ned langs hver filet og skære benene fra.

  • 2.
    Der er lidt mere svind, men man undgår at få ben med ved servering.

  • 3.
    Rengør de nye kartofler og koges til de er møre, men stadig faste.

  • 4.
    Overhældes med koldt vand og køler af.

  • 5.
    Bland alle de øvrige ingredienser sammen til kartoffel salaten.

  • 6.
    Skær kartofler i mundrette stykker og bland det hele sammen.

  • 7.
    Kan med fordel laves i god tid og trækker på køl.

  • 8.
    Varm en pande op med smør til stegning.

  • 9.
    Steg makrel fileter på skindsiden først i ca. 2-3 min og vendes derefter.

  • 10.
    Krydr med salt og peber.

  • 11.
    Server kartoffelsalat med de stegte makrelfileter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20229 kj / 4835 kcal
Næringsindhold pr. 100g
822 kj / 197 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 20.6 %10.0 g
Kulhydrat: 11.8 %5.7 g
Fedt: 67.6 %15.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;