4 personer
4 stk laksefilet
400 g pastapenne
2 spsk olivenolie
Salt og kværnet peber
2 dl fløde
1-2 dl pastavand
Saft af ½ citron
1,5 spsk dijonsennep
2 spsk kapers
200 g bladselleri
1 dl hakket dild
Pynt: Frisk dild
Kog pasta efter anvisningen, til pastaen er al dente. Hæld vandet fra, og gem lidt af pastavandet til saucen. Varm en stor pande op med olivenolie og kom laksefileterne på med skindsiden nedad. Steg i 3-4 minutter. Vend laksefileten og steg videre i 3-4 minutter. Krydr laksen med salt og kværnet peber.
Kom fløde i en gryde, kog op og kom pastavand i sammen med citronsaft og dijonsennep.
Vend kogt pasta i saucen sammen med kapers, fintsnittet bladselleri og dild. Anret på tallerkener med pastasauce og stegt laks på toppen.
Energi pr. person: 2959 kJ / 705 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g
Fedt: 9,0 g
Kulhydrat: 10,5 g