Stegt laksefilet med pastapenne i cremet sauce

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Ristet laks
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk laksefilet

400 g pastapenne

2 spsk olivenolie

Salt og kværnet peber

2 dl fløde

1-2 dl pastavand

Saft af ½ citron

1,5 spsk dijonsennep

2 spsk kapers

200 g bladselleri

1 dl hakket dild

 

Pynt: Frisk dild

Sådan gør du

Kog pasta efter anvisningen, til pastaen er al dente. Hæld vandet fra, og gem lidt af pastavandet til saucen. Varm en stor pande op med olivenolie og kom laksefileterne på med skindsiden nedad. Steg i 3-4 minutter. Vend laksefileten og steg videre i 3-4 minutter. Krydr laksen med salt og kværnet peber.

Kom fløde i en gryde, kog op og kom pastavand i sammen med citronsaft og dijonsennep.

Vend kogt pasta i saucen sammen med kapers, fintsnittet bladselleri og dild. Anret på tallerkener med pastasauce og stegt laks på toppen.

 

Energi pr. person:  2959 kJ / 705 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g
Fedt: 9,0 g
Kulhydrat: 10,5 g