Stegt kulmule på spidskålssalat med kikærter og avocado

0-30 min
4 personer

Ingredienser

4 stk kulmulefilet med skind

2 spsk neutral olie

Salt og peber

 

Spidskålsalat:

300 g spidskål

1 rødløg

2 avokado

1 mango

240 g kikærter fra dåse, skyllet og drænet

 

Dressing:

2 tsk limeskal

½ dl limesaft

1 tsk honning

½ finthakket rød chili

1 tsk fishsauce

½ dl olivenolie

 

Pynt: Friske koriander

Snit spidskål og skær rødløg i tynde både. Skær avokado og mango i tern, og bland det hele sammen med kikærter til en salat. Ryst ingredienserne til dressingen sammen i en meljævner. Dup kulmulefileterne med køkkenrulle. Varm en pande op med olie, og steg kulmulefileterne på skindsiden i 3 minutter ved hård varme. Vend fileterne og skru ned til medium varme. Lad dem stege videre i 3 minutter og krydr med salt og peber. Anret sprødstegt kulmulefilet med spidskålssalat. Pynt med frisk koriander.

 

Energi pr. person: 2352 kJ / 478 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 6,5 g

Kulhydrat: 6,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Stegt kulmule på spidskålssalat med kikærter og avocado

Snit spidskål og skær rødløg i tynde både. Skær avokado og mango i tern, og bland det hele sammen med kikærter til en salat. Ryst ingredienserne til dressingen sammen i en meljævner. Dup kulmulefileterne med køkkenrulle. Varm en pande op med olie, og steg kulmulefileterne på skindsiden i 3 minutter ved hård varme. Vend fileterne og skru ned til medium varme. Lad dem stege videre i 3 minutter og krydr med salt og peber. Anret sprødstegt kulmulefilet med spidskålssalat. Pynt med frisk koriander.

 

Energi pr. person: 2352 kJ / 478 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 6,5 g

Kulhydrat: 6,0 g