HjemOpskrifterStegt krondyrkølle med enebærsauce

Stegt krondyrkølle med enebærsauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g krondyrskøller
  • 2 spsk frisk timian
  • salt og sort peber
  • 200 g bacon
  • 4 dl rødvin
  • 4 dl vand
  • 1 løg
  • 10 enebær
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 spsk ribsgelé
  • 1.5 spsk Maizena majsstivelse
  • evt: kulør

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tag køllen ud af køleskabet en time før, den skal steges.

  • 2.
    Dup kødet tørt og drys den med timian, salt og peber hele vejen rundt.

  • 3.
    Pak køllen ind i bacon og snør den sammen med kødsnor.

  • 4.
    Kom vin og vand i en bradepande sammen med et løg i kvarte og knuste enebær.

  • 5.
    Læg køllen på en rist over bradepanden.

  • 6.
    Brun kødet i 20 min. ved 225°C.

  • 7.
    Sænk så temperaturen til 175°C og steg kødet i ca. 40 min., eller til centrumtemperaturen er 56°C for rosa kød.

  • 8.
    Tag køllen ud og lad den trække med et stykke folie over, mens du laver sauce.

  • 9.
    Sigt væden fra bradepanden over i en gryde.

  • 10.
    Mos saften godt ud af løgene.

  • 11.
    Tilsæt fløde og ribsgele.

  • 12.
    Jævn saucen med maizena rørt op med lidt koldt vand og kog saucen godt igennem.

  • 13.
    Smag til med salt og peber.

  • 14.
    Tilsæt evt. kulør for en mørkere farve.

  • 15.
    Tip: Forbered køllen med krydderier, bacon og snøring tidligere på dagen og opbevar den på køl.

  • 16.
    Husk at tage kødet ud af køleskabet en time før stegning.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11835 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
558 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 27.7 %9.1 g
Kulhydrat: 4.5 %1.5 g
Fedt: 56.8 %8.6 g
Alkohol: 11 %2.0 g
;