Stegt krondyrkølle med enebærsauce

60-90 min
4 personer

Ingredienser

1 krondyrkølle, ca. 800 g. 
2 spsk frisk timian.
Salt og sort peber.
200 g bacon i skiver.
4 dl rødvin. 
4 dl vand.
1 løg.
10 enebær. 
2 dl piskefløde.
2 spsk ribsgele. 
1½ spsk maizena.
Evt. kulør.

 

Om råvarerne

Tag køllen ud af køleskabet en time før, den skal steges. Dup kødet tørt og drys den med timian, salt og peber hele vejen rundt. Pak køllen ind i bacon og snør den sammen med kødsnor. Kom vin og vand i en bradepande sammen med et løg i kvarte og knuste enebær. Læg køllen på en rist over bradepanden. Brun kødet i 20 min. ved 225°C. Sænk så temperaturen til 175°C og steg kødet i ca. 40 min., eller til centrumtemperaturen er 56°C for rosa kød. Tag køllen ud og lad den trække med et stykke folie over, mens du laver sauce.
Sigt væden fra bradepanden over i en gryde. Mos saften godt ud af løgene. Tilsæt fløde og ribsgele. Jævn saucen med maizena rørt op med lidt koldt vand og kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber. 
Tilsæt evt. kulør for en mørkere farve.

Tip: Forbered køllen med krydderier, bacon og snøring tidligere på dagen og opbevar den på køl. Husk at tage kødet ud af køleskabet en time før stegning.

Energi pr. person: 2529KJ/604Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10 g.
Kulhydrat: 2 g.
Fedt: 9,4 g.

Tag køllen ud af køleskabet en time før, den skal steges. Dup kødet tørt og drys den med timian, salt og peber hele vejen rundt. Pak køllen ind i bacon og snør den sammen med kødsnor. Kom vin og vand i en bradepande sammen med et løg i kvarte og knuste enebær. Læg køllen på en rist over bradepanden. Brun kødet i 20 min. ved 225°C. Sænk så temperaturen til 175°C og steg kødet i ca. 40 min., eller til centrumtemperaturen er 56°C for rosa kød. Tag køllen ud og lad den trække med et stykke folie over, mens du laver sauce.
Sigt væden fra bradepanden over i en gryde. Mos saften godt ud af løgene. Tilsæt fløde og ribsgele. Jævn saucen med maizena rørt op med lidt koldt vand og kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber. 
Tilsæt evt. kulør for en mørkere farve.

Tip: Forbered køllen med krydderier, bacon og snøring tidligere på dagen og opbevar den på køl. Husk at tage kødet ud af køleskabet en time før stegning.

Energi pr. person: 2529KJ/604Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10 g.
Kulhydrat: 2 g.
Fedt: 9,4 g.