Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Magasinet SPISETID
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Stegt krondyrkølle med enebærsauce
Stegt krondyrkølle med enebærsauce
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
800 g krondyrskøller
2 spsk frisk timian
salt og sort peber
200 g bacon
4 dl rødvin
4 dl vand
1 løg
10 enebær
2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
2 spsk ribsgelé
1.5 spsk Maizena majsstivelse
evt: kulør
SÅDAN GØR DU
1.
Tag køllen ud af køleskabet en time før, den skal steges.
2.
Dup kødet tørt og drys den med timian, salt og peber hele vejen rundt.
3.
Pak køllen ind i bacon og snør den sammen med kødsnor.
4.
Kom vin og vand i en bradepande sammen med et løg i kvarte og knuste enebær.
5.
Læg køllen på en rist over bradepanden.
6.
Brun kødet i 20 min. ved 225°C.
7.
Sænk så temperaturen til 175°C og steg kødet i ca. 40 min., eller til centrumtemperaturen er 56°C for rosa kød.
8.
Tag køllen ud og lad den trække med et stykke folie over, mens du laver sauce.
9.
Sigt væden fra bradepanden over i en gryde.
10.
Mos saften godt ud af løgene.
11.
Tilsæt fløde og ribsgele.
12.
Jævn saucen med maizena rørt op med lidt koldt vand og kog saucen godt igennem.
13.
Smag til med salt og peber.
14.
Tilsæt evt. kulør for en mørkere farve.
15.
Tip: Forbered køllen med krydderier, bacon og snøring tidligere på dagen og opbevar den på køl.
16.
Husk at tage kødet ud af køleskabet en time før stegning.
Vildt
Saucer
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11835 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
558 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.1 g
Protein:
27.7 %
9.1 g
Kulhydrat:
4.5 %
1.5 g
Fedt:
56.8 %
8.6 g
Alkohol:
11 %
2.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;