Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Stegt kalvelever med bløde løg, kartoffelmos og æblekompot
Stegt kalvelever med bløde løg, kartoffelmos og æblekompot
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
700 g kartofler
1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
50 g smør
salt og sort peber
3 æbler
1 spsk sukker
3 spsk vand
1 tsk frisk timian
2 løg
1 g smør
400 g kalvelever i skiver
75 g hvedemel
25 g smør til stegnig
0.2 liter (2 dl) koncentreret kalvefond
1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
3 timianblade
Sådan gør du
1.
Skræl kartoflerne og kog dem helt møre.
2.
Mos dem med 1 dl piskefløde og 50 g smør.
3.
Smag til med salt.
4.
Skræl æblerne og skær dem i grove tern.
5.
Kom dem i en gryde med sukker, vand og 1 tsk. timian og kog det til en grov kompot, ca. 10 min.
6.
Lad kompotten køle lidt af.
7.
Skær løgene i tynde skiver og steg dem ved svag varme i 1 spsk. smør til de bliver bløde og brune – ca. 15 min.
8.
Krydr melet med godt med salt og peber.
9.
Vend kalveleveren i mel og drys overskydende af.
10.
Smelt 25 g smør i en pande og steg leveren ved høj varme i 1½ min. på hver side.
11.
Tag leveren op af panden og hæld kalvefond, fløde og timian i.
12.
Lad det koge ind og tykne til en sauce og smag til med salt og peber.
13.
Server den stegte lever med kartoffelmos, bløde løg, æblekompot og sauce.
Frugt
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12544 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
554 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
14.9 %
4.9 g
Kulhydrat:
36.4 %
11.9 g
Fedt:
48.7 %
7.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;