HjemOpskrifterStegt kalvelever med bløde løg, kartoffelmos og æblekompot

Stegt kalvelever med bløde løg, kartoffelmos og æblekompot

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g kartofler
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 90 g smør
  • salt og sort peber
  • 3 æbler
  • 1 spsk sukker
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk frisk timian
  • 2 zittauerløg
  • 90 g smør
  • 400 g kalvelever i skiver
  • 75 g hvedemel
  • 90 g smør
  • ⅕ liter (2 dl) koncentreret kalvefond
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 3 friske timiankviste

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl kartoflerne og kog dem helt møre.

  • 2.
    Mos dem med 1 dl piskefløde og 50 g smør.

  • 3.
    Smag til med salt.

  • 4.
    Skræl æblerne og skær dem i grove tern.

  • 5.
    Kom dem i en gryde med sukker, vand og 1 tsk. timian og kog det til en grov kompot, ca. 10 min.

  • 6.
    Lad kompotten køle lidt af.

  • 7.
    Skær løgene i tynde skiver og steg dem ved svag varme i 1 spsk. smør til de bliver bløde og brune – ca. 15 min.

  • 8.
    Krydr melet med godt med salt og peber.

  • 9.
    Vend kalveleveren i mel og drys overskydende af.

  • 10.
    Smelt 25 g smør i en pande og steg leveren ved høj varme i 1½ min. på hver side.

  • 11.
    Tag leveren op af panden og hæld kalvefond, fløde og timian i.

  • 12.
    Lad det koge ind og tykne til en sauce og smag til med salt og peber.

  • 13.
    Server den stegte lever med kartoffelmos, bløde løg, æblekompot og sauce.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12840 kj / 3069 kcal
Næringsindhold pr. 100g
570 kj / 136 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 15.4 %5.2 g
Kulhydrat: 36.7 %12.3 g
Fedt: 47.9 %7.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;