Stegt kalvelever med bløde løg, kartoffelmos og æblekompot

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Stegt kalvelever
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

700 g kartofler

1 dl piskefløde

50 g smør

Salt og sort peber

3 æbler

1 spsk. sukker

3 spsk. vand

1 tsk. frisk timian

2 løg

1 spsk. smør

400 g kalvelever i skiver

75 g hvedemel

25 g smør til stegning

2 dl kalvefond

1 dl piskefløde

3 kviste timian

Sådan gør du

[UDARBEJDET AF JEANETTE FRA MASTERCHEF 2019]

Skræl kartoflerne og kog dem helt møre. Mos dem med 1 dl piskefløde og 50 g smør. Smag til med salt. Skræl æblerne og skær dem i grove tern. Kom dem i en gryde med sukker, vand og 1 tsk. timian og kog det til en grov kompot, ca. 10 min. Lad kompotten køle lidt af. Skær løgene i tynde skiver og steg dem ved svag varme i 1 spsk. smør til de bliver bløde og brune – ca. 15 min.

Krydr melet med godt med salt og peber. Vend kalveleveren i mel og drys overskydende af. Smelt 25 g smør i en pande og steg leveren ved høj varme i 1½ min. på hver side. Tag leveren op af panden og hæld kalvefond, fløde og timian i. Lad det koge ind og tykne til en sauce og smag til med salt og peber. Server den stegte lever med kartoffelmos, bløde løg, æblekompot og sauce.

 

Energi pr. person: 2768KJ/662Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,8 g.
Kulhydrat:  9,5 g.
Fedt: 7 g.