Stegt gås med kartoffel-porre fyld

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Stegt gås med kartoffel-porre fyld
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Aktiv tid: 1 time + stegetid 4 timer og 15 min

1 gås på ca. 5 kg.
1 kg kartofler.
3 porrer.
1 spsk smør.
1 spsk frisk timian.
Revet skal af ½ ubehandlet citron.
Salt og peber.

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i godt saltet vand, sigt vandet fra og mos dem groft med en gaffel. Rens porrer og skær dem i 1 cm tykke skiver. Svits porrer i smør i en pande, til de begynder at tage farve. Krydr med salt og peber og vend til sidst timian og citronskal i. Bland porrerne med kartoffelmosen. Smag til, om der mangler salt. 

Fjern indvoldsposen fra fuglen og skyl den ind- og udvendigt i koldt vand. 
Dup den tør og prik eller rids skindet, så fedtet nemmere kan løbe fra. 
Fyld fuglen med mosen. Luk den evt. med kødnåle. Salt gåsen overalt og læg den med brystsiden opad på en rist over en bradepande med ingredienser til en sovsebase i (se tips).

Steg gåsen ved 180°C i 50 min. pr. kg. Dryp jævnligt gåsen med fedt fra bradepanden, og sørg for at væden i bradepanden ikke fordamper. 
Hvis skindet ikke er helt sprødt mod slutningen af stegetiden, kan du øge temperaturen til 225°C de sidste 
10-15 min. af stegetiden. Tag gåsen ud og sigt væden fra bradepanden over i en gryde til din sovs.

Energi pr. person: 5506KJ/1315Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,3 g.
Kulhydrat: 6,1 g.
Fedt: 22,3 g.