Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Stegt gås med kartoffel-porre fyld
Stegt gås med kartoffel-porre fyld
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
1 kg kartoffel
1 gås
3 porrer
1 spsk smør
1 spsk frisk timian
revet skal fra 0.5 citron (usprøjtet)
salt og sort peber
Sådan gør du
1.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
2.
Kog dem møre i godt saltet vand, sigt vandet fra og mos dem groft med en gaffel.
3.
Rens porrer og skær dem i 1 cm tykke skiver.
4.
Svits porrer i smør i en pande, til de begynder at tage farve.
5.
Krydr med salt og peber og vend til sidst timian og citronskal i.
6.
Bland porrerne med kartoffelmosen.
7.
Smag til, om der mangler salt.
8.
Fjern indvoldsposen fra fuglen og skyl den ind- og udvendigt i koldt vand.
9.
Dup den tør og prik eller rids skindet, så fedtet nemmere kan løbe fra.
10.
Fyld fuglen med mosen.
11.
Luk den evt. med kødnåle.
12.
Salt gåsen overalt og læg den med brystsiden opad på en rist over en bradepande med ingredienser til en sovsebase i (se tips).
13.
Steg gåsen ved 180°C i 50 min. pr. kg.
14.
Dryp jævnligt gåsen med fedt fra bradepanden, og sørg for at væden i bradepanden ikke fordamper.
15.
Hvis skindet ikke er helt sprødt mod slutningen af stegetiden, kan du øge temperaturen til 225°C de sidste 10-15 min. af stegetiden.
16.
Tag gåsen ud og sigt væden fra bradepanden over i en gryde til din sovs.
Grøntsager
Fjerkræ
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
34265 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.6 g
Protein:
53.8 %
17.5 g
Kulhydrat:
9.3 %
3.0 g
Fedt:
36.9 %
5.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;