HjemOpskrifterStegt gås med kartoffel-porre fyld

Stegt gås med kartoffel-porre fyld

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 kg kartoffel
  • 1 gås
  • 3 porrer
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk frisk timian
  • revet skal fra 0.5 citron (usprøjtet)
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.

  • 2.
    Kog dem møre i godt saltet vand, sigt vandet fra og mos dem groft med en gaffel.

  • 3.
    Rens porrer og skær dem i 1 cm tykke skiver.

  • 4.
    Svits porrer i smør i en pande, til de begynder at tage farve.

  • 5.
    Krydr med salt og peber og vend til sidst timian og citronskal i.

  • 6.
    Bland porrerne med kartoffelmosen.

  • 7.
    Smag til, om der mangler salt.

  • 8.
    Fjern indvoldsposen fra fuglen og skyl den ind- og udvendigt i koldt vand.

  • 9.
    Dup den tør og prik eller rids skindet, så fedtet nemmere kan løbe fra.

  • 10.
    Fyld fuglen med mosen.

  • 11.
    Luk den evt. med kødnåle.

  • 12.
    Salt gåsen overalt og læg den med brystsiden opad på en rist over en bradepande med ingredienser til en sovsebase i (se tips).

  • 13.
    Steg gåsen ved 180°C i 50 min. pr. kg.

  • 14.
    Dryp jævnligt gåsen med fedt fra bradepanden, og sørg for at væden i bradepanden ikke fordamper.

  • 15.
    Hvis skindet ikke er helt sprødt mod slutningen af stegetiden, kan du øge temperaturen til 225°C de sidste 10-15 min. af stegetiden.

  • 16.
    Tag gåsen ud og sigt væden fra bradepanden over i en gryde til din sovs.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
34265 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 53.8 %17.5 g
Kulhydrat: 9.3 %3.0 g
Fedt: 36.9 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;