Stegt flæsk med jordskokker og æble

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Stegt flæsk med jordskokker og æble
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g stegeflæsk

Salt

500 g jordskokker

500 g æbler

3 løg

3-4 kviste timian

Sort peber

 

Tilbehør:

Rugbrød og surt

Sådan gør du

Læg flæsket på en rist med en bradepande under. Krydr med salt, og steg flæsket sprødt i ovnen ved 200°C i 15 min. Vend dem en gang undervejs. Hæld det meste af fedtet fra bradepanden og sæt flæsket til side.

Kom skrubbede, halverede jordskokker i bradepanden. Skær æbler og løg i både og vend dem med jordskokkerne sammen med timian. Krydr med salt og peber og steg det i ovnen i 20 min.– stadig ved 200°C. Vend rundt i grøntsagerne og æblerne undervejs. De sidste 5 min. lægges flæsket oven på, så det bliver varmet igennem. Servér med rugbrød og surt. 

 

Energi pr. person: 2380KJ/569Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,7 g.
Kulhydrat: 8,9 g.
Fedt: 7,2 g.