HjemOpskrifterStegt flæsk med jordskokker og æble

Stegt flæsk med jordskokker og æble

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • groft salt
  • 500 g stegeflæsk
  • 500 g jordskokker
  • 500 g æbler
  • 3 zittauerløg
  • 4 timianblade
  • sort peber
tilbehør:
  • rugbrød
  • sankthansurt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Læg flæsket på en rist med en bradepande under.

  • 2.
    Krydr med salt, og steg flæsket sprødt i ovnen ved 200°C i 15 min.

  • 3.
    Vend dem en gang undervejs.

  • 4.
    Hæld det meste af fedtet fra bradepanden og sæt flæsket til side.

  • 5.
    Kom skrubbede, halverede jordskokker i bradepanden.

  • 6.
    Skær æbler og løg i både og vend dem med jordskokkerne sammen med timian.

  • 7.
    Krydr med salt og peber og steg det i ovnen i 20 min.– stadig ved 200°C.

  • 8.
    Vend rundt i grøntsagerne og æblerne undervejs.

  • 9.
    De sidste 5 min. lægges flæsket oven på, så det bliver varmet igennem.

  • 10.
    Servér med rugbrød og surt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9523 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
545 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 16.5 %5.3 g
Kulhydrat: 24.1 %7.7 g
Fedt: 59.4 %8.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;