HjemOpskrifterStegt and med mangosalat og knuste paprikakartofler

Stegt and med mangosalat og knuste paprikakartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & sort peber
  • 3.5 kg ænder
  • 1 kg kartoffel
  • 50 g smør
  • 1 tsk paprika
  • 1 mangofrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 hjertesalat
  • 1 bundt purløg
  • 1 ærteskud
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gnid anden med salt og peber og læg den på en rist over en bradepande med brystsiden op ad.

  • 2.
    Hæld ½ l vand i bunden.

  • 3.
    Brun anden i ovnen i 20 min. ved 225°C.

  • 4.
    Sænk temperaturen til 180°C og steg anden i 2½ timer.

  • 5.
    Sørg for at der hele tiden er lidt vand i bunden, så fedtet ikke brænder på.

  • 6.
    Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand i 15 min.

  • 7.
    Sigt vandet fra og lad kartoflerne dampe af.

  • 8.
    Kom kartoflerne i en bradepande og mas dem let med håndfladen, så de bliver knust.

  • 9.
    Smelt smørret og bland med paprika.

  • 10.
    Hæld det over kartoflerne og krydr med salt og peber.

  • 11.
    Bag kartoflerne i ovnen i 20 min ved 180°C.

  • 12.
    Til salaten skrælles mangoen og kødet skæres i tern.

  • 13.
    Skær peberfrugt i strimler og snit hjertesalaten fint.

  • 14.
    Vend med klippet purløg og ærteskud, olivenolie og citronsaft og smag til med salt og peber.

  • 15.
    Server med den stegte and og ristede paprikakartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
30234 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
554 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 42.4 %13.8 g
Kulhydrat: 21.4 %7.0 g
Fedt: 36.2 %5.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;