Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Stegeben med rødvin, friske urter, kartoffelmos og babyspinat
Stegeben med rødvin, friske urter, kartoffelmos og babyspinat
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1.6 kg stegeben fra gris
0.5 tsk salt
0.5 tsk sort peber
olie til stegning
5 skalotteløg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
2 bladselleri
1 frisk chili
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
1 spsk tomatpuré
7.5 dl rødvin
3 bladselleri
2 stilke timianblade
2 stilke frisk oregano
2 rosmarinkviste
2 laurbærblade
1 liter oksebouillon
40 g babyspinatblade
Kartoffelmos
700 g kartofler
1.5 dl mælk
50 spsk smør
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
1.
"Forvarm ovnen til 180°C.
2.
Drys stegebenene med salt og friskkværnet sort peber.
3.
Varm lidt olie op i en stor støbejernsgryde, og brun stegebenene godt af på alle sider.
4.
Tag stegebenene op af gryden og stil dem til side til senere.
5.
Skær skalotteløg og gulerødder i grove tern.
6.
Hak hvidløg, bladselleri og rød chili fint.
7.
Kom smør i støbejernsgryden og brun grøntsagerne godt af i cirka 5 minutter.
8.
Tilsæt mel og tomatpuré, og rør det godt sammen med grøntsagerne.
9.
Hæld rødvinen i gryden og tilsæt stegebenene.
10.
Lad rødvinen reducere til halvdelen i ca. 15 minutter.
11.
Tilføj krydderurterne og bouillonen og sæt låg på.
12.
Sæt gryden ind i ovnen, og lad retten simre i cirka 2 timer.
13.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.
14.
Kog dem møre i letsaltet vand i cirka 20 minutter.
15.
Mos kartoflerne med en kartoffelpresser.
16.
Hæld mælk i lidt efter lidt under omrøring.
17.
Skær smør i tern, og kom dem i mosen.
18.
Bland det hele godt.
19.
Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
20.
Servér den møre simremad med kartoffelmos og friske babyspinatblade.
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21964 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
333 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.9 g
Protein:
28.1 %
5.5 g
Kulhydrat:
16.4 %
3.2 g
Fedt:
44.4 %
4.0 g
Alkohol:
11.1 %
1.2 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;