Stegeben med rødvin, friske urter, kartoffelmos og babyspinat

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Stegeben med rødvin, friske urter, kartoffelmos og babyspinat
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1,6 kg stegeben af gris

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

Olie til stegning

5 skalotteløg

2 gulerødder

2 hvidløg

2 stk bladselleri

1 rød chili

2 spsk smør

2 spsk mel

1 spsk tomatpuré

750 ml rødvin

3 stilke bladpersille

2 stilke timian

2 stilke oregano

2 stilke rosmarin

2 stk laurbærblade

1 liter oksebouillon

40 g babyspinatblade

 

Kartoffelmos

700 g kartofler

1,5 dl mælk

50 g smør

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180°C. Drys stegebenene med salt og friskkværnet sort peber. Varm lidt olie op i en stor støbejernsgryde, og brun stegebenene godt af på alle sider. Tag stegebenene op af gryden og stil dem til side til senere. Skær skalotteløg og gulerødder i grove tern. Hak hvidløg, bladselleri og rød chili fint. Kom smør i støbejernsgryden og brun grøntsagerne godt af i cirka 5 minutter. Tilsæt mel og tomatpuré, og rør det godt sammen med grøntsagerne. Hæld rødvinen i gryden og tilsæt stegebenene. Lad rødvinen reducere til halvdelen i ca. 15 minutter. Tilføj krydderurterne og bouillonen og sæt låg på. Sæt gryden ind i ovnen, og lad retten simre i cirka 2 timer. 

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i letsaltet vand i cirka 20 minutter. Mos kartoflerne med en kartoffelpresser. Hæld mælk i lidt efter lidt under omrøring. Skær smør i tern, og kom dem i mosen. Bland det hele godt. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Servér den møre simremad med kartoffelmos og friske babyspinatblade.

Tip: Du kan skifte krydderierne ud med spidskommen og lime, og bruge øl i stedet for rødvin. Så får du en mere mexicansk smag.

 

Energi pr. person: 4514 kJ/1075 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 5 g
Alkohol: 2 g