HjemOpskrifterStegeben med rødvin, friske urter, kartoffelmos og babyspinat

Stegeben med rødvin, friske urter, kartoffelmos og babyspinat

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.6 kg stegeben fra gris
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • olie til stegning
  • 5 skalotteløg
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 2 bladselleri
  • 1 frisk chili
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk tomatpuré
  • 7.5 dl rødvin
  • 3 bladselleri
  • 2 stilke timianblade
  • 2 stilke frisk oregano
  • 2 rosmarinkviste
  • 2 laurbærblade
  • 1 liter oksebouillon
  • 40 g babyspinatblade
Kartoffelmos
  • 700 g kartofler
  • 1.5 dl mælk
  • 50 spsk smør
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    "Forvarm ovnen til 180°C.

  • 2.
    Drys stegebenene med salt og friskkværnet sort peber.

  • 3.
    Varm lidt olie op i en stor støbejernsgryde, og brun stegebenene godt af på alle sider.

  • 4.
    Tag stegebenene op af gryden og stil dem til side til senere.

  • 5.
    Skær skalotteløg og gulerødder i grove tern.

  • 6.
    Hak hvidløg, bladselleri og rød chili fint.

  • 7.
    Kom smør i støbejernsgryden og brun grøntsagerne godt af i cirka 5 minutter.

  • 8.
    Tilsæt mel og tomatpuré, og rør det godt sammen med grøntsagerne.

  • 9.
    Hæld rødvinen i gryden og tilsæt stegebenene.

  • 10.
    Lad rødvinen reducere til halvdelen i ca. 15 minutter.

  • 11.
    Tilføj krydderurterne og bouillonen og sæt låg på.

  • 12.
    Sæt gryden ind i ovnen, og lad retten simre i cirka 2 timer.

  • 13.
    Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.

  • 14.
    Kog dem møre i letsaltet vand i cirka 20 minutter.

  • 15.
    Mos kartoflerne med en kartoffelpresser.

  • 16.
    Hæld mælk i lidt efter lidt under omrøring.

  • 17.
    Skær smør i tern, og kom dem i mosen.

  • 18.
    Bland det hele godt.

  • 19.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 20.
    Servér den møre simremad med kartoffelmos og friske babyspinatblade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21964 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
333 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 28.1 %5.5 g
Kulhydrat: 16.4 %3.2 g
Fedt: 44.4 %4.0 g
Alkohol: 11.1 %1.2 g
;