HjemOpskrifterStegeben med rødvin, friske urter, kartoffelmos og babyspinat

Stegeben med rødvin, friske urter, kartoffelmos og babyspinat

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1⅗ kg stegeben fra gris
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sort peber
  • olie til stegning
  • 5 skalotteløg
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1875 g bladselleri
  • 1 chili
  • 80 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk tomatpuré
  • 7½ dl rødvin
  • 1875 g bladselleri
  • 2 stilke friske timiankviste
  • 2 stilke friske oreganoblade
  • 2 friske rosmarinkviste
  • 2 laurbærblade
  • 1 liter oksebouillon
  • 40 g babyspinatblade
Kartoffelmos
  • 700 g kartofler
  • 1½ dl mælk
  • 80 g smør
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    "Forvarm ovnen til 180°C.

  • 2.
    Drys stegebenene med salt og friskkværnet sort peber.

  • 3.
    Varm lidt olie op i en stor støbejernsgryde, og brun stegebenene godt af på alle sider.

  • 4.
    Tag stegebenene op af gryden og stil dem til side til senere.

  • 5.
    Skær skalotteløg og gulerødder i grove tern.

  • 6.
    Hak hvidløg, bladselleri og rød chili fint.

  • 7.
    Kom smør i støbejernsgryden og brun grøntsagerne godt af i cirka 5 minutter.

  • 8.
    Tilsæt mel og tomatpuré, og rør det godt sammen med grøntsagerne.

  • 9.
    Hæld rødvinen i gryden og tilsæt stegebenene.

  • 10.
    Lad rødvinen reducere til halvdelen i ca. 15 minutter.

  • 11.
    Tilføj krydderurterne og bouillonen og sæt låg på.

  • 12.
    Sæt gryden ind i ovnen, og lad retten simre i cirka 2 timer.

  • 13.
    Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.

  • 14.
    Kog dem møre i letsaltet vand i cirka 20 minutter.

  • 15.
    Mos kartoflerne med en kartoffelpresser.

  • 16.
    Hæld mælk i lidt efter lidt under omrøring.

  • 17.
    Skær smør i tern, og kom dem i mosen.

  • 18.
    Bland det hele godt.

  • 19.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 20.
    Servér den møre simremad med kartoffelmos og friske babyspinatblade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22987 kj / 5494 kcal
Næringsindhold pr. 100g
349 kj / 83 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 27.3 %5.6 g
Kulhydrat: 19.9 %4.1 g
Fedt: 43.5 %4.1 g
Alkohol: 9.3 %1.1 g
;