4 personer
1,6 kg stegeben af gris
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
Olie til stegning
5 skalotteløg
2 gulerødder
2 hvidløg
2 stk bladselleri
1 rød chili
2 spsk smør
2 spsk mel
1 spsk tomatpuré
750 ml rødvin
3 stilke bladpersille
2 stilke timian
2 stilke oregano
2 stilke rosmarin
2 stk laurbærblade
1 liter oksebouillon
40 g babyspinatblade
Kartoffelmos
700 g kartofler
1,5 dl mælk
50 g smør
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
Forvarm ovnen til 180°C. Drys stegebenene med salt og friskkværnet sort peber. Varm lidt olie op i en stor støbejernsgryde, og brun stegebenene godt af på alle sider. Tag stegebenene op af gryden og stil dem til side til senere. Skær skalotteløg og gulerødder i grove tern. Hak hvidløg, bladselleri og rød chili fint. Kom smør i støbejernsgryden og brun grøntsagerne godt af i cirka 5 minutter. Tilsæt mel og tomatpuré, og rør det godt sammen med grøntsagerne. Hæld rødvinen i gryden og tilsæt stegebenene. Lad rødvinen reducere til halvdelen i ca. 15 minutter. Tilføj krydderurterne og bouillonen og sæt låg på. Sæt gryden ind i ovnen, og lad retten simre i cirka 2 timer.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i letsaltet vand i cirka 20 minutter. Mos kartoflerne med en kartoffelpresser. Hæld mælk i lidt efter lidt under omrøring. Skær smør i tern, og kom dem i mosen. Bland det hele godt. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Servér den møre simremad med kartoffelmos og friske babyspinatblade.
Tip: Du kan skifte krydderierne ud med spidskommen og lime, og bruge øl i stedet for rødvin. Så får du en mere mexicansk smag.
Energi pr. person: 4514 kJ/1075 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 5 g
Alkohol: 2 g