HjemOpskrifterStegeben i ølmarinade

Stegeben i ølmarinade

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg stegeben fra gris
  • 1.5 liter vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 4 laurbærblade
  • 10 peberkorn
ølmarinade
  • 3 dl øl (juleøl)
  • 1 dl mørk sirup
  • stykker af appelsin
  • 3 stjerneanis
  • 2 kanelstænger
  • 5 hele nelliker
tilbehør
  • sprød salat
  • pynt: revet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

  • 1.
    Kom stegeben i en gryde, dæk med koldt vand, tilsæt bouillonterninger, laurbærblade og peberkorn.

  • 2.
    Skummes af og simrer i ca. 45 min.

  • 3.
    Tag dem op og lad dem dryppe af.

  • 4.
    Fonden kan med fordel gemmes i fryseren.

  • 5.
    Kog alle ingredienser sammen til øl marinaden.

  • 6.
    Kog den ned til halv mængde, til det er sirupsagtig.

  • 7.
    Vend stegeben i ølmarinade og lad det simre i 10 min til alle ben er glaseret.

  • 8.
    Servér stegebenene sammen med sprød salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10157 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
342 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 33.7 %6.8 g
Kulhydrat: 20.9 %4.2 g
Fedt: 43.8 %4.1 g
Alkohol: 1.6 %0.2 g
;