Stegeben i ølmarinade

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
stegeben
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg stegeben
1,5 liter vand
2 bouillonterninger
4 stk. laurbærblade
10 peberkorn

Ølmarinade:
3 dl Thisted juleøl
1 dl mørk sirup
stykker af usprøjtet appelsin
3 stk. stjerneanis
2 kanelstænger
5 stk. nelliker

Tilbehør:
Sprød salat

Pynt: Revet appelsinskal

Sådan gør du

Kom stegeben i en gryde, dæk med koldt vand, tilsæt bouillonterninger, laurbærblade og peberkorn. Skummes af og simrer i ca. 45 min.

Tag dem op og lad dem dryppe af. Fonden kan med fordel gemmes i fryseren.

Kog alle ingredienser sammen til øl marinaden. Kog den ned til halv mængde, til det er sirupsagtig.

Vend stegeben i ølmarinade og lad det simre i 10 min til alle ben er glaseret.

Servér de julede stegeben sammen med sprød salat.

 

Energi pr. person: 4698kJ / 1119 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 17 %
Fedt og alkohol: 74 %
Kulhydrat: 9 %