4 personer
1 kg stegeben
1,5 liter vand
2 bouillonterninger
4 stk. laurbærblade
10 peberkorn
Ølmarinade:
3 dl Thisted juleøl
1 dl mørk sirup
stykker af usprøjtet appelsin
3 stk. stjerneanis
2 kanelstænger
5 stk. nelliker
Tilbehør:
Sprød salat
Pynt: Revet appelsinskal
Kom stegeben i en gryde, dæk med koldt vand, tilsæt bouillonterninger, laurbærblade og peberkorn. Skummes af og simrer i ca. 45 min.
Tag dem op og lad dem dryppe af. Fonden kan med fordel gemmes i fryseren.
Kog alle ingredienser sammen til øl marinaden. Kog den ned til halv mængde, til det er sirupsagtig.
Vend stegeben i ølmarinade og lad det simre i 10 min til alle ben er glaseret.
Servér de julede stegeben sammen med sprød salat.
Energi pr. person: 4698kJ / 1119 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 17 %
Fedt og alkohol: 74 %
Kulhydrat: 9 %