Jul i MENY
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Steaksalat med bagte rodfrugter og béarnaise

Bedømmelse (9)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

200 g pastinak

300 g gulerødder

300 g kartofler

2 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

2 stk entrecote à ca. 175 g

1 spsk. smør

250 g blandet salat

1 glas béarnaise sauce, 330 g

4 spsk frisk estragon

Skrub pastinak, gulerødder og kartofler og skær dem i mundrette bidder. Vend dem med 1 spsk olivenolie og krydr med salt og peber. Fordel dem i ét lag i et ovnfast fad og steg dem ved 200°C i 20-25 min. Krydr kødet med salt og peber og steg de i en blanding af 1 spsk olie og smør i en varm pande, 2-3 min. pr. side. Lad kødet trække i 5 min. og skær det i skiver. Pluk salaten og anret med de bagte rodfrugter, stykker af kød og kold béarnaise sauce. Pynt med estragon.

 

Energi pr. pers: 3624KJ/866Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5,4 g.
Kulhydrat: 5,2 g.
Fedt: 17,1 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Steaksalat med bagte rodfrugter og béarnaise

Skrub pastinak, gulerødder og kartofler og skær dem i mundrette bidder. Vend dem med 1 spsk olivenolie og krydr med salt og peber. Fordel dem i ét lag i et ovnfast fad og steg dem ved 200°C i 20-25 min. Krydr kødet med salt og peber og steg de i en blanding af 1 spsk olie og smør i en varm pande, 2-3 min. pr. side. Lad kødet trække i 5 min. og skær det i skiver. Pluk salaten og anret med de bagte rodfrugter, stykker af kød og kold béarnaise sauce. Pynt med estragon.

 

Energi pr. pers: 3624KJ/866Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5,4 g.
Kulhydrat: 5,2 g.
Fedt: 17,1 g.